מק'מרפי, אסיר הנשלח לבית חולים לחולי נפש, ומגלה עולם שבו שללו מהחולים את אנושיותם. בראש השוללים עומדת המפלצת הגדולה, האחות ראצ'ד המתעללת בבילי, והמפגש איתה דוחף את מק'מרפי לצאת למלחמה שסופה טראגי. מילוש פורמן הצ'כי עיבד לקולנוע את ספרו של קן קייסי ויצר שיר הלל לרוח האדם. זוכה חמישה אוסקרים כולל לסרט הטוב ביותר.

הסיפור התנ"כי על יוסף, אשר נמכר לעבדות על-ידי אחים שלו, שקינאו ביכולות הניבוי שלו לנתח חלומות ובכך שהיה המועדף על אביהם.

בסרטו מנסה מרטין סקורסזה לחדור מעבר למעטה הזוהר של לאס וגאס ולחשוף את עולם ההימורים על גיבוריו, מלחמות הכוח והרשת הסבוכה בה הוא פועל. העלילה מתרחשת בלאס וגאס של סוף שנות ה-60 ומתארת משולש אהבה בין מנהל קזינו, אהובתו וחברו הטוב ביותר. אגב כך, נחשפת המאפיה הפועלת מאחורי החיוכים המזוייפים של הדילרים ונשות החברה, ושולטת בענינים ביד רמה, כגוף מאורגן בעל חוקים פנימיים משלו.

אפופיאה של דויד לין, על אלה שנפלו בשבי היפני במלחמת העולם השנייה, באחד מסרטי המלחמה המפורסמים ביותר, שהיה בין הראשונים שהצביעו על הבזבוז, הטרגיות והטפשות שבמלחמה. זהו סרט ראווה אינטליגנטי ולי הצליח למזג בו עדינות סובייקטיבית עם סצינת המונים וקרבות. אוסקר לסרט הטוב 1957.

סאטין היא הכוכבת הזוהרת של מועדון הלילה המפורסם ביותר, בתחילת המאה העשרים. היא באה ממעמד נמוך, ומתכוונת להתחתן עם בן אצולה, כדי לבסס את מעמדה. אלא שבגורל רוצה אחרת וסופר צעיר כובש את לבה דרך שירים ומנגינות. כולם רוצים נתח מסאטין והנערה הצעירה חייבת להחליט לאן פניה מועדות.

צ'רלי קאופמן הוא תסריטאי הוליוודי ידוע ומוכשר, נערץ על ידי כל הסובבים אותו מלבד עצמו. הוא לוקח על עצמו משימה שתשנה את חייו - לעבד את הספר "גנב האורכידאות" לתסריט. הספר שנכתב על ידי הסופרת סוזן אורלין, מספר על חוויותיו של ג'ון לארוש שתחביב איסוף ושיבוט הסחלבים הפך אצלו לאובססיה המכתיבה את חייו.

הוא היה סופר. הוא חשב שהוא כותב על העתיד אך זה בעצם היה העבר. זהו סיפור, רכבת מיסתורית עוזבת ל-2046 פעם בכמה זמן. לכל אחד שהלך לשם הייתה אותה המטרה - לתפוס מחדש את הזיכרונות האבודים שלהם. זה נאמר ב-2046, שום דבר לא השתנה מעולם. אף אחד לא ידע בביטחון שזוהי האמת, בגלל שכל מי שהלך לשם מעולם לא חזר - מלבד אדם אחד. הוא היה שם. הוא החליט לעזוב. הוא רצה לשנות.

עיבודם המזהיר של הבמאי סטיבן פרירס (נאמנות גבוהה) והתסריטאי כריסטופר המפטון (אמריקאי השקט) לרומן המכתבים של קודרלו דה לאקלו מנסה להתמודד עם הקשר או חוסר הקשר שבין מין לאהבה. פרירס מדגיש את המנייריזם של הדמויות - אצילים ובורגנים ערב המהפיכה הצרפתית - עם צילום מנייריסטי. האנשים מפורכסים בתחפושתיהם, מצולמים בתקריבים מדהימים, בפוקוס רך, שמחמיא לאינספור מלמלות שמהלכות בתוך גנים מטופחים, ומדגיש את הפנים המפודרות כמסיכות בצרפת של 1780. המרקיזה דה מארטיי (גלן קלוז, 'אמריקן ביוטי') והויקונט ואלמונט (ג'ון מלקוביץ', 'קון אייר') עסוקים באינספור אינטריגות ומשחקים אכזריים בתחום האהבה, עד שחיציו של הקופידון פוגעים ומתאכזרים עוד יותר. "יחסים מסוכנים" הוא סרט שובב המציע בידור מושחת, יחד עם השחקנים מישל פייפר, קיאנו ריבס ואומה תורמן.

קוין קוסטנר הוא בעל חווה, השומע קולות, ובפרט את הקול שאומר לו - "אם תבנה אותו, הוא יבוא" (משפט שהפך לאחד המצוטטים ביותר בקולנוע האמריקאי). קוסטנר מפרש את הקול כאומר לו לבנות מגרש בייסבול במקום שדה התירס שלו, וכולם חושבים שהוא השתגע. בהמשך יתברר כי האדם הרודף אחר חלומו ולא נותן לו לדעוך, יזכה בפרס הגדול. סרט אמריקאי מאוד, ובו הבייסבול הוא הסמל להכל: לחלומות, לתקוות ובעיקר - ליחסי אבות ובנים, העומדים ביסודו של הסיפור הסנטימנטלי.

סרטו המופלא והייחודי של ז'אן ז'אק אנו (שם הורד, המאהב) על דובון קטן שמתחבר עם דב בוגר וביחד הם מנהלים חיים של הישרדות מול האיום האנושי. ההופעות החיות של הדובים האמיתיים מספקים נופך ריאליסטי מרגש בתוך קונטקסט של סרט עלילתי לכל דבר. הסרט זכה באינספור פרסים כולל פרס הסזאר היוקרתי (וגם מועמדות לאוסקר). .

סרטו הטוב ביותר של דיויד קרוננברג הוא עיבוד לספר שאינו ניתן לעיבוד - "ארוחה עירומה", ספרו ההזייתי והסמי-אוטוביוגרפי של ויליאם בורוז. הגיבור, ביל לי,סופר המתפרנס מהדברת חרקים, מתמכר לרעלים שבהם הוא משתמש וסובל מהזיות שבהן מכונת הכתיבה שלו הופכת לגוף אורגני דמוי חיפושית ענק המדברת אליו מהרקטום שלה. גם אשתו של לי מתמכרת לרעלי ההדברה, ובאחד מלילות במסגרת "משחקי הוילהלם טל" ביניהם, הוא יורה לה בטעות בראש והורג אותה.(אירוע שמבוסס על חייו של בורוז). מרגע זה הגבולות בין המציאות לדמיון נעלמים לחלוטין ולי בורח אל ה"אינטרזון", מקום בו יצורים ענקיים דמויי לטאה, נערי ליווי מרוקאים, מכונות כתיבה מדברות וסופרים בריטיים ואמריקאיים דרים בכפיפה אחת. סרט בו ייסורי מצפון, ייסורי יצירה וייסורי זהות מינית מתערבבים לכדי סיוט מבריק בעוצמתו הקולנועית.

מנצ'סטר 1976, העיתונאי טוני וילסון (סטיב קוגן) מגיע עם אשתו לינדסי (שירלי הנדרסון) להופעה של הסקס פיסטולס וצופה בה המום יחד עם עוד 42 אנשים. בהשראת ה"אירוע ההיסטורי" הוא מקים עם חבריו חברת תקליטים, "פקטורי רקורדס". הראשונים שמוחתמים הם חברי להקת ג'וי דיוויז'ן, שלימים הופכת ללהקת ניו אורדר.

סיפור מאבקה המשפטי של הפרופסור האמריקנית דברה ליפסטאד, על האמת ההיסטורית, נגד דיוויד אירוינג. אירוינג האשים אותה בהוצאת דיבה נגדו, כשהכריזה עליו כמכחיש שואה. במערכת המשפט הבריטית, במקרים של הוצאת דיבה, חובת ההוכחה היא על הנתבע. לכן נדרש היה מליפסטאד וצוות המשפטנים שלה, בראשותו של ריצ'ארד רמפטון, להוכיח את האמת הבסיסית שהשואה אכן התרחשה.

"צעירים ותמימים" הוא אחד הסרטים האחרונים שאלפרד היצ'קוק ביים באנגליה לפני שעבר לעבוד בארצות הברית (עם "רבקה" ב-1940), וגם בו מופיע המוטיב שחוזר בסרטים רבים שלו: אדם הנאשם בפשע שלא הוא ביצע. ב"צעירם ותמימים" הנאשם ברצח הוא רוברט טיסדל שמוצא את גופתה של שחקנית שהוא מכיר. רוברט מצליח לברוח ממעצר ונערך אחריו מצוד. לצדו אריקה, שהיא במקרה בתו של מפקד המשטרה המקומית.

עיבודו של מייקל אנדרסון (המרוץ לחיים) לספרו של ז'ול ורן. הסרט בכיכובו של דייויד ניבן (תותחי נאברון, הפנתר הורוד) זכה בכל פרסי האוסקר החשובים (הסרט הטוב ביותר, עריכה, צילום, מוזיקה). עוד משתתפים: ג'ון גילגוד, טרוור האוורד, פרננדל, שארל בואייה, מרלן דיטריך, שירלי מק'ליין ופרנק סינטרה. הדיסק מכיל בונוסים שיכולים להעסיק במשך חודש, כולל את סרטו של ז'ורז' מלייס "המסע אל הירח".

אחד מסרטיו האחרונים של הרב-אמן הגאוני, אלפרד היצ'קוק, הוא סרט ריגול שמתחיל עם עריקתו של פקיד סובייטי למערב. מכאן הסיפור נע בין ברלין, וושינגטון, פריז והאוואנה, מתפתל ומסתבך, מזימות נרקמות, מסמכים סודיים מועברים, מבצעים חשאיים מתבצעים ללא מנוחה על רקע המוזיקה של אחד מגדולי המלחינים של הוליווד, מוריס ז'אר. הסרט כולו נעשה כסוג של אקספרימנט צורני, מבחינת היצ'קוק - ניסוי קולנועי בצבע. לטענתו הניסוי לא עבד. אם רק היו נותנים לו עוד קצת זמן לחיות, אולי היה מצליח להפיק עוד יצירת מופת אלמותית.