Dit programma, samengesteld uit de ruim 28 uur aan interviewbeelden tussen Sir David Frost en de Amerikaanse president Richard M. Nixon, werd oorspronkelijk uitgezonden in mei 1977. Nooit eerder, noch sindsdien, is een Amerikaanse president zo openhartig voor de camera geweest. Nog intrigerender is het feit dat Nixon ermee instemde om voor de camera te verschijnen zonder voorbereiding op het interview of screening van vragen.

De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.

Nu de Doomsday Clock het dichtst bij middernacht is geweest, onderzoekt Jane Corbin de verspreiding van kernwapens over de hele wereld. Ze bezoekt Los Alamos, de thuisbasis van de Amerikaanse ontwikkelingsfaciliteit voor kernwapens en de historische thuisbasis van Oppenheimer's Manhattan Project. In Schotland onthult ze de strategie achter de Britse nucleaire afschrikking, en spreekt ze met campagnevoerders in Suffolk die strijden tegen Amerikaanse wapens waarvan zij vrezen dat deze zich op Britse bodem zullen bevinden. Jane ontdekt ook hoeveel van de mondiale overeenkomsten en waarborgen die de verspreiding van kernwapens sinds de jaren zeventig hebben beperkt, niet meer werken. Dit is een verhaal verteld door de wetenschappers, onderzoekers en diplomaten die de klok hebben gezet en hebben gevochten om ervoor te zorgen dat het ultieme afschrikmiddel al meer dan 70 jaar niet is gebruikt.

Documentaire over de Vereniging Rembrandt. In de 19e eeuw verdween veel Nederlandse kunst naar het buitenland, totdat de Vereniging Rembrandt in 1883 opstond om daar een stokje voor te steken. Vandaag, 140 jaar later, is de Vereniging nog steeds medebepalend voor wat kunstliefhebbers in de Nederlandse musea te zien krijgen. In hun kroonjaar staat de Vereniging voor een lastige keuze: zullen zij de grootste bijdrage uit hun geschiedenis leveren aan de aankoop van Rembrandts De Vaandeldrager? Het bedrag van 175 miljoen dat voor het schilderij nodig is, leidt tot discussie. Is dit geld wel goed besteed?