Sommige prominente protagonisten van het voorgaande decennium verlaten het toneel, anderen verzetten zich om in het heden referentiekunstenaars te worden voor twee generaties publiek. Numero Zero vertelt de gouden eeuw van de Italiaanse hiphop via de stem van de hoofdrolspelers: een les die is ingeprent in de geschiedenis van deze muziek en een reflectie op het heden, dankzij de betrokkenheid van een uitzonderlijke verteller: Ensi
Pionier van de nieuwe Duitse cinema, Wim Wenders is een van de belangrijkste regisseurs van de hedendaagse cinema. Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag portretteert ‘Wim Wenders, Desperado’ het werk van een visionair die de tijdsgeest van zijn generatie wist vast te leggen. De documentaire behandelt het artistieke proces van een unieke improvisator, die elke shoot ziet als een reis naar het onbekende. Met nooit eerder vertoonde getuigenissen van Francis Ford Coppola, Willem Dafoe, Patti Smith en Werner Herzog biedt de film een exclusieve kijk op het leven en werk van een uitzonderlijke kunstenaar.
De actie vindt plaats in een metallurgische fabriek die in 1975 deel uitmaakte van de Pechiney-Ugine-Külhman trust in Couëron, in Loire-Atlantique. Om hun solidariteit met hun stakende echtgenoten te tonen, vielen de vrouwen van arbeiders het kantoor van de directeur binnen en verkregen in twee uur tijd wat hen maandenlang was ontzegd. Maar de directie klaagde en ondernam juridische stappen. Twaalf vrouwen werden aangeklaagd voor ontvoering. De mobilisatie breidde zich vervolgens uit. De vrouwen riepen de Unité de Production Cinéma Bretagne (UPCB) op om een film te maken over hun strijd. De film vertelt het verhaal van de moedige solidariteitsactie van vrouwen met de stakers van de fabriek en de opkomst van een collectief bewustzijn, zowel feministisch als arbeidersklasse, en is ook een echokamer die gevoelig is voor de aspiraties van de twaalf betrokken vrouwen.
Deze documentaire schetst de geschiedenis van de Short Sunderland Flying Boat, vanaf de introductie tot dienst bij de RAF in 1938 zou het een van de langst dienende carrières worden van alle frontlinievliegtuigen. De Sunderland was een van de weinige typen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in operationele dienst bleef en het enige RAF-vliegtuig dat gedurende de hele Koreaanse oorlog frontlinietaken uitvoerde. Toen hij in 1959 uiteindelijk met pensioen ging, had hij in totaal eenentwintig jaar dienst gedaan en een reputatie opgebouwd als een taai en betrouwbaar werkpaard.