Aan het einde van de Koude Oorlog ontstond er iets nieuws dat een hele generatie zou moeten beïnvloeden en hun levenshouding tot uitdrukking zou moeten brengen. Het begon met een idee in de underground subcultuur van Berlijn, kort voor de val van de Muur. Onder het motto 'Peace, Joy, Pancakes' lanceerde Club DJ Dr. Motte en consorten de eerste Love Parade. Een processie geregistreerd als politieke demonstratie met slechts 150 kleurrijk geklede mensen die dansen op house en techno. Wat klein begon, groeide in de loop der jaren uit tot het grootste feest ter wereld met bezoekers van over de hele wereld. In 1999 namen 1,5 miljoen mensen deel. Met behulp van interviews met belangrijke organisatoren en hedendaagse getuigen weerspiegelt de documentaire de geschiedenis van de Love Parade, maar belicht ook de donkere kant van hoe commercie en geldzaken steeds meer de echte geest vernietigden, lang vóór de emigratie naar andere steden en de Love Parade Paraderamp van Duisburg in 2010.

Een documentaire over de wederopbouwprojecten in Berlijn na de val van de Berlijnse Muur.

Experimentele film, waarin een lentedag in Berlijn door middel van camera-instellingen en montage is geabstraheerd tot een ritmisch spel van beweging.

Als jongen al geïnspireerd door de Folies Bergere, de legendarische Parijse cabaretzaal, wilde couturier Jean-Paul Gaultier er altijd een show opvoeren. Door mode te combineren met film, dans, theater en onbeschaamde over-the-top-heid, biedt de revue een retrospectief van veertig jaar carrière van de ontwerper over wie vrijwel nooit wordt gesproken zonder de term enfant terrible te gebruiken. Berucht onder cinefielen vanwege zijn kostuums voor The Fifth Element en The Cook, The Thief, His Wife, and Her Lover en onder popfans vanwege Madonna's puntige kegelbeha, verwerkte hij ook teddyberen en SM-fetisjuitrusting als ontwerpmotieven. In de show ontmoet het fantasievolle en schandalige het ondeugend geestige (een sketch waarin Vogue-drakendame Anna Wintour wordt uitgezonden) en het aangrijpende (een eerbetoon aan zijn partner Francis Menuge, die in 1990 stierf).

Leden van de Berlijnse queergemeenschap rouwen om het aan middelenmisbruik gerelateerde verlies van hun vrienden door herinneringen en rituelen te delen. Ze lijken op glow-in-the-dark-schimmels en stralen samen licht uit als een netwerk van ondersteuning en zorg.

Het Berlijnse Museumeiland, het culturele centrum van de Duitse hoofdstad aan de rivier de Spree, herbergt een groot aantal kunstwerken van over de hele wereld, van het stenen tijdperk tot nu. Een wandeling door hun grote instellingen om hun meesterwerken te bewonderen.