Michael Moore zoekt naar de oorzaken van het bloedbad van 20 april 1999 in het Amerikaanse Littleton waar 2 leerlingen van de Columbine High School in de refter met halfautomatische geweren begonnen te schieten. .
Michael Moore onderzoekt ditmaal het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten en vooral waarom talloze patiënten niet de zorg krijgen die ze moeten hebben, omdat verzekeringsmaatschappijen alles doen om onder de kosten uit te komen en farmaceutische bedrijven hun winsten zo hoog mogelijk willen hebben.
Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000.
Het databedrijf Cambridge Analytica werd in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool voor de duistere kant van social media. Aan de hand van verklaringen van mensen die betrokken waren bij het data-schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook wordt een beeld geschetst van de impact die het had op de samenleving.
Op zijn elfde leende Jonathan Caouette de camera van de buurman en begon hij zijn dagelijks leven te filmen. Hij maakte kortfilmpjes, filmde interviews met zijn familieleden, verzamelde foto's, berichten op het antwoordapparaat, audiodagboeken en monteerde alles met iMovie. In 20 jaar tijd heeft hij een spectaculair archief verzameld met meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Door zichzelf en zijn omgeving te filmen wilde hij ontsnappen uit de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk verhuisde hij naar New York en vond een thuis en rust bij zijn vriend David Sanin Paz. Wat begon als een experiment werd een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, misbruik, verwaarlozing en drugs. Een portret van zijn eigen familie.
11 september 2001 was het dat de Verenigde Staten in rep en roer waren door toedoen van de aanslagen op het WTC en het Pentagon. Als schuldige werd Osama Bin Laden aangewezen en deze heeft dat ook in latere videobeelden erkend. Er zijn echter heel veel vragen over de aanslagen die onbeantwoord blijven tot op de dag van vandaag. Vragen die makkelijk te beantwoorden zijn door de Amerikaanse regering en vragen waarvan de informatie iets moeilijker te bemachtigen zou zijn. Bijna de helft van de Amerikaanse bevolking vertrouwt de verklaringen die de regering naar voren bracht in het 9/11 Commission Report niet.
Ze worden barvrouwen, gastvrouwen of sekswerkers en 'westerse prinsessen' genoemd. Ze komen uit arme gezinnen, worstelen om een fatsoenlijk loon te verdienen, maar worden gedwongen het oudste beroep ter wereld uit te oefenen. Het zijn de vrouwen die werken in de kampsteden rond Amerikaanse militaire bases in Zuid-Korea. In veertig jaar tijd hebben ruim een miljoen vrouwen in de Koreaanse militaire seksindustrie gewerkt, maar hun bestaan is door geen van beide regeringen officieel erkend. In The Women Outside, een film van J.T. Orinne Takagi en Hye Jung Park, sommige van deze vrouwen spreken voor het eerst moedig over hun leven. De film roept provocerende vragen op over militair beleid, economisch overleven en de rol van vrouwen in de mondiale geopolitiek