Het Noorse Filminstituut viert 100 jaar Noorse animatiefilm met de release Animated for 100 years. Noorse animatiefilm 1913-2013, een unieke verzameling van 34 films op Blu-ray. Dit is een viering van de Noorse animatiefilm en een brede presentatie van verschillende films, technieken en regisseurs. De collectie omvat meer dan 100 jaar fantasierijke film en weerspiegelt de technische ontwikkeling en diversiteit van de Noorse animatie. Hier is Roald Amundsen paa Sydpolen (1913), een van de eerste tekenfilms gemaakt in Noorwegen, de vroege Caprino-film Musikk på loftet (1950), Morten Skallerud's Year through Børfjord (1991), die is uitgeroepen tot de beste van beste Noorse korte film aller tijden, Oscarwinnaar Den danske dikteren (2006) en Anita Killis Sinna Mann (2009).
Een intiem portret van de nonnen van Kala Rongo, een zeldzaam en uitzonderlijk boeddhistisch klooster exclusief voor vrouwen gelegen in Nangchen, in het afgelegen en landelijke noordoosten van Tibet. Deze nonnen krijgen een religieuze en educatieve opleiding die voorheen niet beschikbaar was voor vrouwen, en spelen een ongekende rol bij het behoud van hun rijke culturele erfgoed, ook al geven ze het langzaam opnieuw vorm. Ze gunnen de camera gracieus een nooit eerder vertoonde blik in hun levendige spirituele gemeenschap en inzicht in hun buitengewone levens. Sommigen verlegen, sommigen uitgesproken, ze zijn allemaal toegewijd aan het vaak moeilijke leven dat ze hebben gekozen, weg van de yakboerderijen en herdersfamilies van hun geboorte. Het is het verhaal van hun spirituele gemeenschap, een gemeenschap die twintig jaar geleden niet had kunnen bestaan, maar die vandaag de dag floreert.
De documentaire volgt Bill Maher tijdens een reis rond de wereld, waarin hij op zoek is naar meer informatie over God en religie. Maher's onorthodoxe manier van interviewen en zijn persoonlijkheid garanderen een zeer ongewone zoektocht naar spiritualiteit.
In de jaren zeventig waren actrice Delphine Seyrig en regisseur Carole Roussopoulos, beiden militante feministen, de pioniers van video-activisme in Frankrijk. Ze documenteerden de demonstraties van Franse feministen en gebruikten de nieuwe technologieën om de slechte vertegenwoordiging van vrouwen in de publieke media tegen te gaan.
Ze worden barvrouwen, gastvrouwen of sekswerkers en 'westerse prinsessen' genoemd. Ze komen uit arme gezinnen, worstelen om een fatsoenlijk loon te verdienen, maar worden gedwongen het oudste beroep ter wereld uit te oefenen. Het zijn de vrouwen die werken in de kampsteden rond Amerikaanse militaire bases in Zuid-Korea. In veertig jaar tijd hebben ruim een miljoen vrouwen in de Koreaanse militaire seksindustrie gewerkt, maar hun bestaan is door geen van beide regeringen officieel erkend. In The Women Outside, een film van J.T. Orinne Takagi en Hye Jung Park, sommige van deze vrouwen spreken voor het eerst moedig over hun leven. De film roept provocerende vragen op over militair beleid, economisch overleven en de rol van vrouwen in de mondiale geopolitiek
In een gemeenschap met een moslim meerderheid leidt de eerste vrouwelijke predikant in het Midden-Oosten een parochie in een van de armste steden aan de Middellandse Zee, in het hart van Tripoli, Noord-Libanon.
Een groep uitzonderlijke jongedames in Khartoem is vastbesloten om professioneel voetbal te gaan spelen. Ze zijn bereid het verbod te trotseren dat is opgelegd door de islamitische militaire regering van Soedan en zullen geen nee als antwoord aanvaarden. Hun strijd om officieel erkend te worden als het Nationale Vrouwenteam van Soedan is onbevreesd, moedig en vaak lachwekkend. Maar hun strijd is standvastig. Via het intieme portret van deze vrouwen volgen we gedurende een aantal jaren hun momenten van hoop en bedrog. Ondanks dat de Nationale Voetbalfederatie FIFA-fondsen bestemd heeft voor de damesteams, blijft dit team gemarginaliseerd. Er is echter een nieuw sprankje hoop wanneer de verkiezingen binnen de federatie een echte verandering van het hele systeem kunnen betekenen.