Den unge forfatter Paul Varjak flytter ind i en lejlighed i New York og får her den temperamentsfulde og lettere excentriske Holly Golightly som nabo. Hendes livsstil både forvirrer og fascinerer ham. Til de mange fester, hun deltager i, er hun sexet og sofistikeret, men når de er alene sammen, forvandler hun sig til et sødt, men usikkert bundt neuroser. Langsomt forelsker han sig i hende.

Tennenbaums er en ekcentrisk New York-familie med tre vidunderbørn. Datteren Margot en talentfuld dramatiker, sønnen Chas er tennismester, mens sønnen en succesfuld forretningsmand. Men da faderen Royal forlod sin familie, faldt alt fra hinanden og børnene nåede aldrig at indfri deres store forventinger. Tyve år senere foregiver Royal at være syg for at får lov til at være sammen med sin familie igen

Nick Naylor (en uhyggeligt overbevisende Aaron Eckhart) er en charmerende debattør. Så god at han elegant tryner anti-rygerne live på prime time TV - selvom de stiller op med en døende, tobaks-kræftsyg teenager. Nick har nemlig valgt at bruge sine verbale trylleevner som talsmand for tobaksindustrien (regningerne skal jo betales, som han selv udtrykker det). Rigtigt/forkert betyder ingenting. Det drejer sig udelukkende om at vinde diskussionen. Men da en veldrejet kvindelig journalist (Katie Holmes) - med endnu mindre moral end Nick selv - fanger ham med bukserne nede, og lader ham smage på lidt af hans egen smagløse medicin, begynder Nick at overveje, om det nu også for enhver pris er værd at få ret..?

Auggie Wren har en tobakshandel i Brooklyn. Her handler forfatteren Paul Benjamin, som efter sin kones tragiske død, har mistet al livslyst. En dag redder drengen Rashid Pauls liv. Som tak får han husly hos Paul et par dage, hvorefter han tager ud for at lede efter sin far. Bekendte fra Rashids fortid dukker i mellemtiden op hos Paul.

I en serie vignetter diskuterer berømtheder familie, berømmelse, kunst, film, musik, og, ikke mindst, kaffe og cigaretter.

Da Bridget fylder 32 vil hun have kontrol over sit liv - drikke mindre, spise mindre, ryge mindre og finde den eneste ene. Hendes mor introducerer hende for den attraktive, men tilsyneladende arrogante Mark Darcy, men i første omgang har hun mere held med sin chef, med hvem hun flirter via sin e-mail.

George Washington McLintocks kvægimperium er så mægtigt, at hele den omkringliggende prærieby er opkaldt efter ham. Derfor har han også haft midlerne til at sende sin datter på college, men da Becky vender hjem fra studierne, dukker McLintocks temperamentsfulde kone, Katherine, også op efter to års fravær - og hende kunne den stolte kvægbaron ellers godt undvære.

Auggie Wren ejer stadig sin Brooklyn Cigar Store, og ganske som sædvanlig er der masser af kunder, der kommer ind for at dele en smøg og en mening eller to om livet. Fortællingen følger ikke nogen speciel historie. Historien er livet i Brooklyn. Auggies kunder kommer og går. Bob (filminstruktøren Jim Jarmoush) har en lang og indfølt samtale med Auggie om den sidste smøg, han nogensinde vil ryge. Sangeren Lou Reed kigger forbi for købe cigaretter og fortæller i samme ombæring, at han elsker New York, og at han snart vil til at markedsføre nogle nye briller. Superstjerner som Michael J. Fox og Madonna lægger også vejen forbi som henholdsvis underskriftsindsamler og syngende telegram. Det hele bliver krydret med dokumentaristiske optagelser af virkelige menneskers liv og færden i det kvarter, der omgiver Brooklyn Cigar Store.

Baseret på Robert Crumbs berømte tegneseriefigur er dette en så politisk ukorrekt film som det overhovedet kan tænkes og vi er tilbage i 72! At referere noget sammenhængende fra den er meningsløst, for det er et frontalt angreb på alle autoriteter og normalmoral og det er gjort med stor humor og megen energi. Mange sjove optrin og særligt Fritz der ordner den sorte ko er godt lavet. En provokerende men intelligent lavet satire over sen 60´ernes amerikanske liv og kultur samt forholdet mellem sorte og hvide, autoriteter vs. autonomi osv. osv. Se den!