Op zijn elfde leende Jonathan Caouette de camera van de buurman en begon hij zijn dagelijks leven te filmen. Hij maakte kortfilmpjes, filmde interviews met zijn familieleden, verzamelde foto's, berichten op het antwoordapparaat, audiodagboeken en monteerde alles met iMovie. In 20 jaar tijd heeft hij een spectaculair archief verzameld met meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Door zichzelf en zijn omgeving te filmen wilde hij ontsnappen uit de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk verhuisde hij naar New York en vond een thuis en rust bij zijn vriend David Sanin Paz. Wat begon als een experiment werd een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, misbruik, verwaarlozing en drugs. Een portret van zijn eigen familie.

Zürich, 1958. De jonge leraar Ernst Ostertag valt als een blok voor de travestiet Robi Rapp. Hij raakt vervolgens verscheurd tussen zijn burgerlijke bestaan en zijn toewijding voor homoseksualiteit. Ernst wordt lid van de homo-organisatie 'Der Kreis' en doorleeft het hoogtepunt en de uiteindelijke ondergang van de organisatie, welke in heel Europa wordt gezien als de pionier van de homo-emancipatie.

Deze documentaire, verteld door Linda Hunt, onderzoekt het leven van wijlen auteur en homorechtenactivist Paul Monette. Monette, geboren in 1945 in een welgestelde familie in Massachusetts, groeit op en kan zijn homoseksualiteit niet accepteren. Hij verbergt deze jarenlang voor zijn dierbaren terwijl hij worstelt om zich als schrijver te ontwikkelen. In 1978 publiceert Monette zijn eerste roman, waardoor hij voor zijn ouders uit de kast kan komen. Nadat hij in 1986 een geliefde aan aids heeft verloren, wordt hij een fervent pleitbezorger voor het bewustzijn van de ziekte.