Het conflict tussen Dole Food Company en de Zweedse filmmaker Fredrik Gertten ontvouwt zich dramatisch in de documentaire 'BIG BOYS GONE BANANAS!' terwijl het bedrijf Gerttens eerdere film, 'BANANAS!', waarin de rechtszaak van Nicaraguaanse arbeiders tegen Dole wordt beschreven, probeert te onderdrukken. In eerste instantie geselecteerd voor het Los Angeles Film Festival 2009, 'BANANAS!' werd abrupt uit de competitie verwijderd, gevolgd door een negatief artikel in de Los Angeles Business Journal en juridische bedreigingen van de advocaten van Dole. Gertten legt dit verhaal van bedrijfsintimidatie, mediamanipulatie en juridische uitdagingen vast in zijn documentaire, waarin hij de problemen laat zien waarmee documentairemakers worden geconfronteerd en de bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting benadrukt die wordt gevormd door machtige bedrijven die hun reputatie beschermen.

Gedurende de eerste vijftig jaar van de filmgeschiedenis was het journaal een vaste waarde in de Amerikaanse bioscopen. Van 1911 tot 1967 bleken deze korte films een invloedrijke bron van informatie – en desinformatie – voor generaties Amerikaanse bioscoopbezoekers. Televisienieuws en public affairs-programma's werden een grote verbetering ten opzichte van de schaarse informatie die door de journaals werd aangeboden. Deze documentaire biedt inzicht in een verdwenen medium.

Theodore 'Dutch' Van Kirk navigeerde de eerste atoombom missie in Hiroshima, Japan, en nam later deel aan de eerste atoombom tests op het Bikini-atol.

Deze documentaire onderzoekt de totstandkoming van het Holocaust Memorial in Berlijn, ontworpen door architect Peter Eisenman. Ook wordt de reactie van het Duitse publiek op het voltooide monument getoond.