De documentaire vertelt het aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. Hoewel Whitney miljoenen dollars verdiende, meer opeenvolgende nummer één hits had dan The Beatles, en haar stem erkend werd als één van de beste aller tijden, voelde ze zich nooit vrij om zichzelf te zijn en stierf ze aan een overdosis.
Emma en Eddie zijn een bekroond webcamkoppel dat zeven jaar geleden trouwde. Het zijn socialemediasterren, ze leiden een luxe leven en hebben gekke, perfecte seks. Het probleem is dat het alleen voor de show is. Als hun liveshow eindigt, vervliegt hun droomleven en belanden ze in een lege ruimte waar ze nauwelijks meer met elkaar praten.
Een lange documentaire over de buitengewone Canadese singer-songwriter Ron Hynes... een inzichtelijke en vermakelijke verkenning van het creatieve proces, het ontstaan van liedjes, de betekenis van uitvoering en de kwetsbaarheid van een artiest die gedwongen wordt zijn ziel bloot te leggen via zijn muziek. De film bestaat uit Ron die zijn muziek ten gehore brengt (herkenbaar en live voor de camera), verweven met zeer intieme black box ‘interviews’ met Ron (strak geschoten en direct gericht tot de camera), waarin hij de liedjes en het leven bespreekt dat informeerde hen: late nachten, donkere steegjes, huwelijk, kinderen, echtscheiding, zijn bijna dood en herstel van zijn drugsverslaving... en onderbroken door backstage-momenten, inzicht van de straat, en Ron's neef, auteur Joel Thomas Hynes, die de rol op zich nam van 'koor van het volk'.
Gedurende de eerste vijftig jaar van de filmgeschiedenis was het journaal een vaste waarde in de Amerikaanse bioscopen. Van 1911 tot 1967 bleken deze korte films een invloedrijke bron van informatie – en desinformatie – voor generaties Amerikaanse bioscoopbezoekers. Televisienieuws en public affairs-programma's werden een grote verbetering ten opzichte van de schaarse informatie die door de journaals werd aangeboden. Deze documentaire biedt inzicht in een verdwenen medium.