Documentaire over een school op het Franse platteland. Georges Lopez bestiert in zijn eentje deze school van dertien leerlingen, die in leeftijd variëren van vier tot twaalf jaar.

De Friedmans zijn een schijnbaar doodgewone, Joods-Amerikaanse middenstandsfamilie. In 1987 wordt hun huis plots bestormd door de politie. Arnold en zijn achttienjarige zoon Jesse worden gearresteerd en beschuldigd van het bezit van kinderporno en van het misbruiken van tientallen jongens. Onder de druk van het onderzoek en de nieuwsgierigheid van de pers begint het gezin uiteen te vallen. De film bekijkt de gebeurtenissen vanuit verschillende standpunten. Daarbij wordt vreemd genoeg ook gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf maakten tijdens de hoogoplopende spanningen binnen het gezin.

Het zuiden van Mongolië tijdens de lente, in de Gobiwoestijn. We volgen een nomadenstam en hun leven met de voor hen belangrijke kamelen. Een van de kamelen heeft een moeilijke bevalling en wijst haar pasgeboren kalfje af.

Arctic Tale is het avontuur van Nanu, het ijsbeerjong en Seela de walruspup. We volgen de 2 jonge dieren op hun opwindende reis naar volwassenheid, waarbij de moeders een grote rol spelen. Hun natuurlijke instincten en de begeleiding van hun moeders zijn essentieel in het gevecht om te overleven onder de barre omstandigheden op het topje van de wereld: De Arctic. Een strijd die met het jaar moeilijker wordt, omdat hun natuurlijke habitat langzaam onder hen wegsmelt... Arctic Tale is in een tijdsbestek van 15 jaar gefilmd door het echtpaar Adam Ravetch en Sarah Robertson en de National Geographic Natural History Unit. Ze hebben 800 uur aan materiaal geschoten van dieren die moeilijk op camera vast te leggen zijn zoals ijsberen en walrussen. Dat deze dieren meer met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie gedacht, wordt pijnlijk duidelijk in Arctic Tale...

Amá is een lange documentaire die een belangrijk en onverteld verhaal vertelt: de misstanden die de Amerikaanse regering in de jaren zestig en zeventig tegen Indiaanse vrouwen beging: uit hun familie verwijderd en naar kostscholen gestuurd, gedwongen verhuizing weg van hun traditionele land en onvrijwillige sterilisatie. De film is het resultaat van negen jaar nauwgezet en gevoelig werk van filmmaker Lorna Tucker en bevat de getuigenissen van vele indianen, waaronder drie opmerkelijke vrouwen die hun verhalen vertellen – Jean Whitehorse, Yvonne Swan en Charon Aseytoyer – evenals een onthullende en zeldzame interview met Dr. Reimart Ravenholt wiens ideeën over bevolkingscontrole het raamwerk vormden voor een deel van het overheidsbeleid gericht op Indiaanse vrouwen.