De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts.
Minder dan twee weken voor de verkiezingen wordt de president van de Verenigde Staten beschuldigd van seksueel wangedrag. Het Witte Huis roept de hulp in van adviseur Brean, een briljant intrigant en image-builder. Brean bedenkt het ultieme scenario: hij creëert een nog groter en beter verhaal en ensceneert een dreigende oorlog tussen Amerika en Albanië, de fictieve vijand van dienst.
Spanje, 1931. Fernando is een zorgeloze, pacifistische deserteur. Hij zwerft over het platteland totdat hij uitgenodigd wordt in huis door de rijke Don Manolo. Deze interesseert zich niet voor Fernando's deserteur-status, maar kan het goed met hem vinden omdat ze dezelfde politieke instelling hebben. Als ook nog blijkt dat Don Manolo's vier voluptueuze dochters voor hem vallen, bevindt Fernando zich in een hemelse positie.
Oorlogsrobot Nummer 5 wordt geraakt door de bliksem, ontsnapt en denkt dat hij leeft. Nr. 5 gaat op zoek naar input, en ontmoet Stephanie Speck (Ally Sheedy) die hem/haar/het veel leert over Het Leven. De militairen willen het robotje vernietigen. De uitvinder Newton Crosby (Steve Guttenberg) die samen met Stephanie, Nummer 5 beschermt wordt verliefd op haar.
In opdracht van het War Office werd een korte animatiefilm over gezondheidszorg gemaakt, waarin het lot van elk van de zes junglesoldaten wordt getoond.
De film begint zes jaar na de serie. Alf is gevangen door de Alien Task Force en wordt nu vastgehouden in een geheime basis in de woestijn (gelijk aan Area 51). Het leger houdt hem nauw in de gaten. Wanneer blijkt dat het project zal worden gesloten, geeft kolonel Milfoil het bevel Alf te laten executeren. Twee medewerkers van het project, Dr. Rick Mullican en Dr. Melissa Hill, besluiten Alf te redden. Ze smokkelen hem de basis uit en nemen hem mee naar een paar collega-wetenschappers. Die willen Alf aan de hele wereld tonen.