Een blik op de eerste jaren van Pixar Animation Studios - van het succes van "Toy Story" en Pixar's promotie van getalenteerde mensen tot de bouw van de East Bay-campus, de relatie van het bedrijf met Disney en de opmerkelijke eerste reeks van acht hits. De bijdragen van John Lasseter, Ed Catmull en Steve Jobs worden geprofileerd. De achteruitgang van tweedimensionale animatie wordt opgetekend terwijl driedimensionale animatie opkomt. Hard werken en creativiteit lijken het scherm in gelijke verhoudingen te delen.

Tweede deel van een driedelige documentairereeks over de totstandkoming van Once Upon a Time in the West, het meesterwerk van de Italiaanse filmmaker Sergio Leone, uitgebracht in 1968. (Voorafgegaan door An Opera of Violence; gevolgd door Something to Do With Death.)

Jason Voorhees heeft zijn plaats veroverd in de Amerikaanse popcultuur en is één van de meest herkenbare cinematische moordenaars in de geschiedenis van de horror. Aan de hand van interviews met de cast en crew van de Friday the 13th-reeks wordt er een beeld geschetst van zijn persoonlijkheid en wordt tevens de reeks zelf besproken.

Meryl Streep is een van de meest veelzijdige en succesvolle actrices aller tijden en wordt na 50 jaar carrière nog steeds beschouwd als een superster. Ze fascineert filmmakers en publiek met haar brede scala aan expressie.

Eind jaren zestig begon de Spaanse cinema een enorme hoeveelheid horrorgenrefilms te produceren: internationale markten werden geopend, de productie was continu, er werd een klein sterrensysteem gecreëerd, evenals een solide groep gespecialiseerde regisseurs. Hoewel buitenlandse trends werden nagebootst, bood de Spaanse horror een bijzondere benadering van seks, bloed en geweld. Het was een uiterst ongebruikelijke artistieke beweging in het Spanje van Franco.

Derde deel van een driedelige documentairereeks over de totstandkoming van Once Upon a Time in the West, het meesterwerk van de Italiaanse filmmaker Sergio Leone, uitgebracht in 1968. (Voorafgegaan door The Wages of Sin.)