Het grootste deel van Amerika zou geschokt zijn als ze het waargebeurde verhaal van de meltdown op Three Mile Island zouden horen. Veel minder mensen zouden het ding ooit in hun achtertuin willen hebben. Professor Heidi Hutner neemt ons mee en ontmoet de mensen die geen andere keus hebben dan de ergste kernsmelting in de geschiedenis van de VS hun buurman te noemen. Deze huiveringwekkende thriller onthult een groot aantal doofpotoperaties en criminele acties van de nucleaire industrie en de Nuclear Regulatory Commission (NRC) – die deze gemeenschap in levensgevaar brachten. De onverschrokken vrouwen en moeders in RADIOACTIVE staan ​​tegenover Goliath en vechten terug tot het bittere einde – om de waarheid te ontdekken en hun gemeenschap te beschermen.

Een reis door verschillende landen om degenen te vinden die Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, echt kennen in een poging een tegenstrijdige dictator te profileren die zijn natie lijkt te regeren met zowel verontrustende welwillendheid als koude wreedheid, terwijl hij door zijn sommige als een levende god wordt aanbeden die zich onderwerpen in verheven vertoon van belachelijk fanatisme.

Documentaire van Thomas Johnson over de kernramp van Tsjernobyl. Op 26 april 1986 ontplofte de vierde reactor van de nucleaire centrale van Tsjernobyl in de toenmalige Sovjet-staat Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland.

Gezien de opwarming van de aarde door fossiele brandstoffen nog altijd gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met kernangst en alle misinformatie rondom deze schoonste, veiligste en snelste energiebron. Voor mogelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen hoef je niet ver te zoeken. In de aardkorst, onder onze voeten, liggen uraniumatomen met ongelooflijk geconcentreerde energie. Al halverwege de 20e eeuw maakten Amerikaanse onderzoekers een werkelijkheid van dit potentieel en werd het in eerste instantie voor bommen, maar later ook voor het aandrijven van onderzeeërs gebruikt. Maar net toen de transitie van fossiele- naar kernenergie op gang was, werd het van het pad gebracht door een campagne die het beeld van kernenergie deed kantelen, uiteraard deels gefinancierd door de kolen- en olie-industrie.

Ooit gehoord van de Thorium-smeltzoutreactor? Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het al zeventig jaar op onverklaarbare wijze geheim gehouden wordt door de nucleaire industrie, ondanks het feit dat het de energieproductie radicaal zou kunnen veranderen. Het biedt de belofte van kernenergie zonder afval en zonder gevaar. Het 'groene atoom': feit of fictie? Onderzoek dat in 1973 zonder uitleg werd stopgezet, is nu een onderwerp van levendige discussie geworden...