Relata la veritable història de Salomon Sorowitsch, insigne falsificador i bohemi. Després del seu confinament en un camp de concentració alemany en 1944, va acceptar col·laborar amb els nazis en la major operació de falsificació de bitllets de la història, amb la qual es pretenia contribuir al finançament de la guerra. Durant els últims anys del conflicte, quan el Reich veia proper el seu final, les autoritats van decidir imprimir els seus propis bitllets en les divises dels seus principals enemics. Amb aquells diners falsos pretenien ofegar les economies dels països rivals i al temps omplir les seves pròpies arques, buides per la guerra. En el camp de concentració de Sachsenhausen, dos barracons van ser aïllats de la resta de les instal·lacions i del món exterior per ser transformats en perfectes tallers de falsificació. Així va néixer la denominada Operació Bernhard.

El president dels Estats Units viatja a Salamanca per fer una conferència. Durant l'acte, algú intenta atemptar contra la seva vida. En aquell moment, hi ha vuit persones. Vuit punts de vista, cadascun amb un relat diferent dels fets. Què ha passat, realment?

Encara que el viatge d'aquest home recorre tota una vida, se centra en els darrers 30 anys del jesuïta català per explicar la seva batalla contra uns enemics que, d'entrada, semblen imbatibles. La història comença l'any 1969, amb el seu retorn a l'Índia, després d'un exili obligat a Barcelona, on Vicenç Ferrer havia estat expulsat després de provocar la ira de sectors dirigents que havien vist en ell una seriosa amenaça als seus interessos personals. Amb cinquanta anys i acompanyat d'un reduït grup de fidels col·laboradors, entre els quals hi ha Anne Perry, la seva futura dona i sòcia principal d'aquesta incerta iniciativa, el carismàtic jesuïta torna en silenci, gairebé de puntetes, a un país que sentia com a seu, i on les autoritats tardaran 30 anys a donar-li la nacionalitat.