Een documentaire die inzicht geeft in het in zichzelf gesloten wereldbeeld waarin de huidige maatschappij haar economisch verkeer regelt. We kijken verder dan de traditionele ideologie en zaken als 'maar dat zal nooit kunnen' etc. en bekijken in plaats daarvan de basisbeginselen waarop onze wereld sociaal en economisch georganiseerd is en in stand wordt gehouden. Het gevolg is dat we daaruit een nieuw soort economisch systeem voor de wereld kunnen afleiden, genaamd de 'productiemiddel-gebaseerde economie' .

Filmmaker Eugene Jarecki onderzoekt in deze documentaire iets curieus: de parallellen tussen de opkomst en ondergang van muzieklegende Elvis Presley en dat van de verenigde Staten zelf, tijdens de beruchte presidentiële verkiezingen van 2016. Deze hebben er uiteindelijk toe geleid dat de meest controversiële president uit de Amerikaanse geschiedenis, Donald Trump, aan de macht kwam.

Paul Robeson was een gevierde Afro-Amerikaanse acteur, atleet, zanger, schrijver en burgerrechtenactivist. De vele prestaties van Robeson worden in dit programma opgetekend, variërend van spelen bij de NFL tot afstuderen aan de Columbia Law School, optreden op Broadway en in Hollywood-films tot het oprichten van de American Crusade against Lynching en de Council on African Affairs. Robeson was een van de meest getalenteerde artiesten van zijn tijd en een toegewijd humanitair persoon die uiteindelijk roem en fortuin opofferde voor datgene waarin hij geloofde. Zijn associatie met de linkse politiek tijdens het tijdperk van de Koude Oorlog en het veelvuldig aan de kaak stellen van Amerikaanse politieke partijen leidden tot zijn eventuele zwarte lijst met andere prominente schrijvers en kunstenaars tijdens het McCarthy-tijdperk.