Een film over een liefdestragedie ten tijde van de Depressie. De vader van Bud (Warren Beatty) is een steenrijke oliemagnaat in een klein dorpje in Kansas, die het huwelijk van zijn zoon met de dochter van een kruidenier helemaal niet ziet zitten.

Een documentaire die de oorsprong traceert van de politieke machtsstructuur die onze natie en de wereld vandaag de dag regeert. De moderne politieke machtsstructuur heeft zijn wortels in de verborgen manipulatie en accumulatie van goud en andere vormen van geld.

Documentaire over de radicale denker Michael Ruppert, verslaggever die zijn visie op de wereld deelt via zijn internetblog.

Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.

Een naïeve nieuwkomer komt te werken bij zijn idool, een keiharde aandelenmagnaat in Mumbai met dubieuze handelspraktijken. Al snel ontdekt hij de lelijke kant van ambitie. Hij verkocht zijn ziel aan deze duivel.

In 1995 werd de financiële wereld opgeschrikt door een van de grootste bankfiasco's uit de geschiedenis. Dit is het verhaal van Nick Leeson, de man die in z'n eentje zoveel schulden opstapelde dat de Barings Bank, de oudste handelsbank ter wereld, bankroet ging. Nick is een gewone volksjongen die door hard werk en doorzettingsvermogen in het Indonesische kantoor van de bank belandt. In de sterk groeiende Aziatische economie leidt hij grote verliezen maar weet die handig te verbergen achter schijnbaar fantastische deals. Alleen Nick beseft dat zijn bank in de nesten zit, maar hij hoopt zich uit de nood te redden.

In dit langverwachte vervolg op zijn baanbrekende ADVERTISING AND THE END OF THE WORLD onderzoekt mediawetenschapper Sut Jhally de verwoestende persoonlijke en ecologische gevolgen van reclame, commerciële cultuur en het ongebreidelde Amerikaanse consumentisme. Variërend van de opkomst van de moderne reclame-industrie in het begin van de 20e eeuw tot de grootschalige commercialisering van de huidige cultuur, identificeert Jhally één consistente boodschap die door alle reclame heen loopt: het idee dat bedrijfsmerken en consumptiegoederen de sleutels zijn tot menselijk geluk. . Vervolgens laat hij zien hoe dit krachtige verhaal, gesteund door miljarden dollars per jaar en gepropageerd door de beste creatieve geesten, ons blind heeft gemaakt voor de catastrofale kosten van de steeds sneller stijgende consumptiecijfers.