Door de relatie tussen het bekekene en het toekijkende te onderzoeken, legt onze film het trauma en de hoop bloot die worden veroorzaakt door de Chinese alomtegenwoordige staat en geeft hij een stem aan degenen die zich veerkrachtig verzetten tegen dergelijk flagrant machtsmisbruik.

De film volgt een overlever van de holocaust genaamd Joop, die als patient van Dr. Jan Bastiaans onder invloed van LSD wordt behandeld

Jeroen Robert Kramer, bekroond fotograaf, is door tien jaar lang oorlogsfotografie getraumatiseerd en vastberaden een nieuwe start te maken als kunstenaar. In zijn woonplaats Beiroet ontmoet hij Monsieur Khiar, een oudere Libanese man die ondanks de burgeroorlog die hij doorstond zijn liefde voor het leven, de kunst en de literatuur niet verloren heeft. Kramer wil Monsieur Khiar fotograferen, hem volgen in zijn wandelingen door de oude wijken van Beiroet en notities maken van Khiars mijmeringen over de wereld. Hij wil daarmee zijn eigen herinneringen aan oorlog en geweld omzetten in kunst. Als Monsieur Khiar hem te kennen geeft dat hij niet gefotografeerd wil worden, verandert Kramers fascinatie in een obsessie.