In februari 1939 vulden meer dan 20.000 Amerikanen Madison Square Garden voor een evenement dat werd aangekondigd als een ‘Pro-American Rally’. Afbeeldingen van George Washington, opgehangen naast swastika’s en luidsprekers, protesteerden tegen de ‘joods gecontroleerde media’ en riepen op tot een terugkeer naar een raciaal ‘puur’ Amerika. Hoofdspreker was Fritz Kuhn, hoofd van de Duits-Amerikaanse Bund. Nazi Town, USA vertelt het grotendeels onbekende verhaal van de Bund, die tientallen afdelingen had in voorsteden en grote steden in het hele land en vertegenwoordigde wat volgens velen een reële dreiging van fascistische subversie in de Verenigde Staten was. De Bund hield gezamenlijke bijeenkomsten met de Ku Klux Klan en organiseerde tientallen zomerkampen voor kinderen rond de nazi-ideologie en beeldspraak. De vermenging van patriottische waarden met virulent antisemitisme bracht netelige kwesties naar voren waar we vandaag de dag nog steeds mee worstelen.
Moore gaat op pad naar het plaatsje Flint in Michigan. Het stadje leefde volledig van de daar aanwezige General Motors fabriek, maar het concern besloot die lokatie te sluiten. Op scherpe wijze onderzoekt Moore hoe de lokale bevolking omgaat met het genomen besluit en hij tracht een gesprek te krijgen met de CEO van General Motors, Roger Smith.
In dit langverwachte vervolg op zijn baanbrekende ADVERTISING AND THE END OF THE WORLD onderzoekt mediawetenschapper Sut Jhally de verwoestende persoonlijke en ecologische gevolgen van reclame, commerciële cultuur en het ongebreidelde Amerikaanse consumentisme. Variërend van de opkomst van de moderne reclame-industrie in het begin van de 20e eeuw tot de grootschalige commercialisering van de huidige cultuur, identificeert Jhally één consistente boodschap die door alle reclame heen loopt: het idee dat bedrijfsmerken en consumptiegoederen de sleutels zijn tot menselijk geluk. . Vervolgens laat hij zien hoe dit krachtige verhaal, gesteund door miljarden dollars per jaar en gepropageerd door de beste creatieve geesten, ons blind heeft gemaakt voor de catastrofale kosten van de steeds sneller stijgende consumptiecijfers.
De Chinese mondiale machine is uitgenodigd om de noodlijdende Zweedse stad Kalmar nieuw leven in te blazen. De burgemeester van de stad heeft een Chinees bedrijf uitgenodigd om een handelscentrum en 300 woningen te bouwen, maar niet alles verloopt volgens plan. Een grappige en uiterst relevante film, die de breuklijnen laat zien die ontstaan wanneer de tijgers van de ontwikkelingslanden proberen uit te breiden naar Europa.
Deze lange documentaire laat zien hoe William Mulholland, voorzitter van de Bank of Montreal, omging met zijn met schulden beladen klanten, Dome Petroleum en Mexico, tijdens de mondiale schuldencrisis van '82. Interviews met bankiers en financiële experts ontrafelen de oorzaken van de schuldencrisis, bevestigen de kwetsbaarheid van het internationale banksysteem en schetsen de problemen die moeten worden opgelost als het systeem wil overleven.