Na de Stonewall-rellen en op het hoogtepunt van de homobevrijdingsbeweging in Amerika was een hele generatie druk bezig met het vieren van hun hernieuwde emancipatie, zich niet bewust van een naderende epidemie. Een ziekte die vastbesloten leek een hele generatie homomannen uit te roeien, werd grotendeels genegeerd door politici en de reguliere media. Gaetan Dugas was een Frans-Canadese steward, die aanbood te helpen bij vroeg wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong van AIDS. Een ongelukkige reeks gebeurtenissen volgde en hij zou worden belasterd als Patient Zero, de man die ons AIDS gaf.

Controversiële documentaire over homomannen die opzettelijk het AIDS-virus oplopen.

Deconstrueert de representatie van AIDS in de populaire media, waar verdraaiing en verkeerde voorstelling neerkomen op een 'sneeuwjob' die toenemende homofobie, seksuele discriminatie en onderdrukking van homo's bevordert.

In Oeganda zijn met AIDS geïnfecteerde moeders begonnen met het schrijven van zogenaamde Geheugenboeken voor hun kinderen. Omdat ze zich bewust zijn van de ziekte, is het voor de familie een manier om in het reine te komen met de onvermijdelijke dood waarmee ze te maken krijgen. Hopeloosheid en wanhoop worden geconfronteerd door de gezamenlijke inspanning van herinneren en vastleggen, een proces dat onverwachte kracht en zelfs troost in het aangezicht van de dood inspireert.