Cinematografisch portret gebaseerd op de continue ‘ademhaling’ van de Wadden, tegen een decor van licht, mist, wind, water en land. De film observeert het in- en uitademen van de getijden en de terugkomende cycli en contrasten van de natuur, het licht, het geluid en de mens. De film roept de vraag op of de Waddeneilanden tot het water of het land behoren, maar bovenal geeft het vorm en betekenis aan het bestaan van het Waddengebied en haar inwoners.

Nederlandse ontspoorde pubers, gewend aan stoer doen, liegen, rottigheid en contact met politie, krijgen op het Franse platteland van een no-nonsense Nederlandse jeugdhulpverlener een tweede kans om te worden wie ze zouden kunnen zijn. Maasja Ooms ontleedt haarfijn de overlevingsstrategieën van deze geharde jongeren. Wat maakt hen zo boos, onverschillig, gevoelloos en soms gewetenloos?

In Het Doet Zo Zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf.

Op 8 februari 2024 is het tien jaar geleden dat Els Borst werd vermoord. Deze documentaire belicht de opmerkelijke carrière en het leven van de voormalig minister van Volksgezondheid, gebaseerd op gesprekken met mensen die haar goed hebben gekend. Het toont Borsts persoonlijke kant en haar indrukwekkende bijdragen aan de Nederlandse samenleving. Wat waren naast de successen de zaken waar ze tegenaan liep? Hoe ging Borst om met politieke tegenstand? Wat deed dit met haar persoonlijk? De documentaire creëert een tastbaar beeld van Els Borst als politica en mens, met aandacht voor haar erfenis en het tragische einde van haar leven.

Kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell, is een omstreden, zeer mediageniek fenomeen. In haar universum bestaat geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme; Tinkebell is zelf haar eigen kunstwerk. Alles wat ze op haar levenspad tegenkomt kan onderdeel worden van haar verhaal. Filmmaker Judith de Leeuw kreeg toegang tot al het over Tinkebell bestaande beeldmateriaal, inclusief haar volledige privéarchief. Ze construeerde daarmee een archieffilm over hoe je als mens, levend op de ruïnes van het verleden, een personage kunt worden in je eigen verhaal. Wat is de prijs die je betaalt als je daar koste wat kost in wilt blijven geloven?

In de KRO-NCRV documentaire Eindeloos Gepest – Het verhaal van Maryana zien we het verhaal van Maryana die niet meer verder wilde leven, omdat het pestleed voor haar ondragelijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezig hield. Alle nabestaanden hebben dezelfde boodschap: laten we hiervan leren en zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Een land van water. De rivieren die ons land doorsnijden zijn zoveel meer dan alleen een bak met water die soms vol is en dan weer leeg. Het zijn kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Inrichtingsmaatregelen die vaak vele positieve effecten hebben op alles wat groeit en bloeit.