In een democratie regeert het volk per definitie. Maar wat gebeurt er als politici zich niet onderwerpen aan de wil van het volk, maar aan de financiële dictaten van lobbyisten die miljarden uitgeven om de wetgeving in hun voordeel te beïnvloeden? Een trend die wereldwijd is ontstaan, heeft sinds de jaren zeventig groteske proporties aangenomen, vooral in de VS...

Michael Moore zoekt naar de oorzaken van het bloedbad van 20 april 1999 in het Amerikaanse Littleton waar 2 leerlingen van de Columbine High School in de refter met halfautomatische geweren begonnen te schieten. .

Drie ex-regeringsmedewerkers praten over hun ervaringen toen zij gerechtelijk vervolgd werden voor het delen van geheime informatie over de 'War on Terror'.

Michael Moore onderzoekt ditmaal het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten en vooral waarom talloze patiënten niet de zorg krijgen die ze moeten hebben, omdat verzekeringsmaatschappijen alles doen om onder de kosten uit te komen en farmaceutische bedrijven hun winsten zo hoog mogelijk willen hebben.

Een documentaire die de oorsprong traceert van de politieke machtsstructuur die onze natie en de wereld vandaag de dag regeert. De moderne politieke machtsstructuur heeft zijn wortels in de verborgen manipulatie en accumulatie van goud en andere vormen van geld.

Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.

Het databedrijf Cambridge Analytica werd in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool voor de duistere kant van social media. Aan de hand van verklaringen van mensen die betrokken waren bij het data-schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook wordt een beeld geschetst van de impact die het had op de samenleving.

Op zijn elfde leende Jonathan Caouette de camera van de buurman en begon hij zijn dagelijks leven te filmen. Hij maakte kortfilmpjes, filmde interviews met zijn familieleden, verzamelde foto's, berichten op het antwoordapparaat, audiodagboeken en monteerde alles met iMovie. In 20 jaar tijd heeft hij een spectaculair archief verzameld met meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Door zichzelf en zijn omgeving te filmen wilde hij ontsnappen uit de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk verhuisde hij naar New York en vond een thuis en rust bij zijn vriend David Sanin Paz. Wat begon als een experiment werd een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, misbruik, verwaarlozing en drugs. Een portret van zijn eigen familie.

In 1972 was de veelbesproken pornofilm "Deep Throat" een echt kassucces. De amper 1 uur durende film werd voor het eerst vertoond in een bioscoop in Manhattan en is sindsdien door miljoenen mensen bekeken. Deze documentaire onderzoekt de weerslag van die film op de samenleving en de cultuurshock die de film teweeg bracht.