Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan. Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld. De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

In 1922, krijgt "The Tracker" de opdracht om een van moord op een blanke vrouw verdachte Aboriginal op te sporen. De reis mondt uit in een bittere en moordende tocht die de macht van een man in handen brengt van de andere.

In 2007 Mobile, Alabama, wordt Mardi Gras gevierd Na een cast van personages, parades en feesten over een blijvende kleurlijn, zien we dat er onder de oppervlakte van praal iets heel anders schuilt.

Elk jaar worden miljoenen Amerikanen opgesloten voordat ze zelfs maar voor een misdaad zijn veroordeeld - en dat allemaal omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om borgtocht te betalen. Hoe zijn we hier terechtgekomen? ‘Trapped: Cash Bail in America’ werpt een licht het ons zeer gebrekkige strafrechtsysteem en de activisten die eraan werken om het te hervormen. Deze nieuwe documentaire onderzoekt de groeiende beweging om een ​​einde te maken aan de inherente economische en raciale ongelijkheid van borgtocht in contanten, terwijl de nadruk wordt gelegd op de slachtoffers die worden getroffen door een onrechtvaardig systeem, de onvermoeibare campagnevoerders die strijden voor hervorming van het strafrecht, en een borgtochtindustrie die lobbyt om de status quo te handhaven.

Regisseur Anna Broinowski onderzoekt hoe de toespraak van Pauline Hanson in 1996 en de decennia van debat die volgden het huidige Australië hebben beïnvloed; de impact van haar politieke carrière op het moderne multiculturele Australië, en de mensen die haar hebben geholpen bij de overgang van plaatselijke viswinkeleigenaar naar Member for Oxley. Met veel critici, tegenstanders, adviseurs en commentatoren van Hanson, van voormalig premier John Howard tot huidige leden van de media, waaronder Margo Kingston en Alan Jones; en vooraanstaande inheemse commentator, professor Marcia Langton.