Kraaien en raven hebben ons sinds het begin van de menselijke geschiedenis vergezeld en geobserveerd. Ze zagen onze eerste stappen in het rechtop lopen en hoorden onze eerste gearticuleerde geluiden. Ze hebben samen met ons nieuwe continenten veroverd en al onze oorlogen en veldslagen meegemaakt. Ze vieren bruiloften met ons, voeden zich met de overblijfselen van romantische picknicks en wilde feesten en eten ons afval op de vuilnisbelten van de megasteden of als metgezellen van de afvalinzameling. Kraaien en raven volgen ons omdat we de beste jagers, de wreedste krijgers, de grootste uitbuiters, de meest verkwistende consumenten zijn. Er is altijd genoeg te eten bij ons in de buurt. Bijna overal waar mensen wonen, komen ook kraaiachtigen voor. En er worden er steeds meer!
Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven.
Door de ogen van en de herinneringen aan een oudere, bereidt een jonge pinguïn zich voor op zijn eerste reis. De regisseur speelt instinctief in op de mysterieuze oproep die hem inspireert om de oceaan te bereiken, ontdekt de ongelooflijke gebeurtenissen die op hun beurt zijn lot kruisen en zorgen voor zijn voortbestaan en dat van zijn soort. Hij wandelt door de landschappen van Antarctica, voelt de ijzige wind en koude die hem opwacht bij elke stap en duikt met hem, naar de tot nu toe onontgonnen zeebodem.
korte documentaire : In september 2022 haalde Bengaluru nationaal nieuws toen de IT-hubregio Bellandur te maken kreeg met grote overstromingen, wat resulteerde in een nachtmerrie voor alle inwoners. Het idee van de film is om de twee belangrijkste factoren die hieraan bijdragen te onderzoeken – de topografie van het gebied en de snelle verstedelijking die het natuurlijke waternetwerk verstoort – met behulp van beelden van een uitgestrekte, zich ontwikkelende metropool in contrast met die van de chaos en het uiteenvallen van essentiële diensten die gebeurde tijdens de overstromingen.
De schorpioenen behoren tot de oudste spinachtigen op het land, met meer dan 1800 verschillende soorten waarvan bekend is dat ze bestaan. Normaal gesproken worden ze niet groter dan 10 cm, maar er zijn uitzonderingen bekend, zoals de Keizerschorpioen (Pandinus imperator), die tot meer dan 20 cm groot kan worden. Schorpioenen zijn vooral 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Neem een kijkje in het leven van deze geweldige wezens!