Billy Elliot the Musical is een musical gebaseerd op de film Billy Elliot uit 2000. 1984. De 11-jarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beide mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn boks lessen. Hij vindt het boksen helemaal niet leuk want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boks oefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen. Met de muziek van Elton John en teksten van John Hall die ook het gelijknamige boek en scenario van de film schreef. Op 28 september 2014 werd de matinee van de musical wereldwijd uitgezonden naar diverse bioscopen, terwijl deze werd opgenomen in het Victoria Palace Theatre.

Eddie Palmer keert na jaren in de gevangenis terug naar huis om zijn leven opnieuw op te bouwen. Hij vormt een onwaarschijnlijke band met een verstoten jongen uit een probleemgezin, maar Eddie's verleden dreigt zijn nieuwe leven en familie te ruïneren.

Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen. Intussen zit de minderheidsregering van Zuid-Afrika in een conflict verwikkeld met de Angolese grenspost en moeten alle blanke jongemannen ouder dan zestien twee jaar militaire dienstplicht vervullen. Tijdens de afschuwelijke gebeurtenissen schept hij een innige band met een medesoldaat.

Andreu is een jonge jongen die niet zo populair is. Wanneer hij door het bos wandelt, ontdekt hij hier de lichamen van een man en zijn zoon. De autoriteiten willen de vader van Andreu de schuld in de schoenen schuiven, maar de jongen is vastbesloten zijn vader te helpen en op zoek te gaan naar de echte dader.

De geest van een lesbisch middelbare scholiere neemt wraak op de mensen die haar pestten. En een ander jong meisje vindt haar oude dagboek waarin haar liefde en afwijzing wordt beschreven toen ze nog leefde.

Detective Sergeant Brant staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts' vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de "blitz" het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.

Drie geile scholieren stuiten op een online advertentie van een oudere vrouw die op zoek is naar een gangbang. Jongens blijven jongens, en aldus gaan ze op weg om hun seksuele driften te bevredigen. Wat echter begint als een sprookje eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover een verschrikkelijke "heilige" kracht, de extremistische predikant Abin Cooper, komen te staan die er zo z'n eigen dodelijke agenda op nahoudt.

In 1924 werd de 10-jarige Bobby Franks in Chicago ontvoerd en om het leven gebracht. Maandenlang was het Amerikaanse publiek in de ban van "the crime of the century', gepleegd door twee jonge mannen. SWOON reconstrueert aan de hand van oud archiefmateriaal en geënsceneerde beelden de rechtszaak die gevoerd werd tegen Nathan Leopold en Richard Loeb. Twee jonge jongens, studenten uit een welgesteld milieu, intelligent, joods en homoseksueel. Verstrikt in een homoseksuele releatie waarin criminele activiteiten werden beloond met seks. SWOON vertelt, in tegenstelling tot eerdere verfilmingen (Alfred Hitchcock baseerde ROPE (1948) op dezelfde geruchtmakende zaak), het verhaal van de daders. In een samenleving waar geen plaats was voor homoseksuele liefde zagen Nathan en Richard weinig kwaad in hun kleine criminaliteit. En hoewel dat tenslotte gruwelijk uit de hand liep bleven zij voortdurend hautain en emotieloos reageren, wat de gemoederen al net zo schokte als de moord.

De film vertelt het controversiële, waargebeurde verhaal van Michael Glatze. Michael was homo-activist die werkte voor een magazine in San Francisco. Daar ontmoet hij Benjie Nycum waarmee hij jaren later een eigen homotijdschrift opricht.