Hij wordt beschouwd als de grootste Europese dichter van de Middeleeuwen en zijn werk ontvouwt het hele panopticon van het westerse onderwijs: theologie, filosofie, wetenschappen, politiek en literatuur. Maar wie heeft het echt gelezen, de ‘Goddelijke Komedie’? Wie weet meer van de maker Dante Alighieri dan dat hij een adelaarachtig profiel had en verliefd was op een vrouw genaamd Beatrice? 700 jaar na de dood van Dante reist filmmaker Adolfo Conti door Italië met de woorden van Dante in gedachten en ogen om de wereld te zien zoals Dante dat deed. Terwijl de film de schoonheid van de kunst, het Toscaanse landschap en de krachten van de natuur ontmoet, ontvouwt zich een dramatisch levensverhaal.

Italië, 1970. Een toenemend legioen onschuldige strijders begint een vreedzame strijd voor seksuele vrijheid door middel van pornografie, waardoor religieuze autoriteiten en conservatieve politieke instellingen worden geschokt. Ze zijn ironisch, blij, gek. Het zijn dromers, verdedigers van de definitieve gemeenschap tussen lichaam en ziel. Maar ze werden gecensureerd en vernederd. Ze werden mishandeld en gearresteerd omdat ze luidkeels een nieuwe culturele renaissance eisten.

De vulkaanuitbarsting die Pompeii in het jaar 79 verwoestte, is een van de beroemdste uit de geschiedenis. Het is bekend hoe de slachtoffers stierven, maar hoe leefden ze? Een nieuw inzicht in de levens van de mensen die vóór de cataclysmische uitbarsting in de schaduw van de Vesuvius leefden.