Het verhaal van het Internationale Militaire Tribunaal voor het Verre Oosten, bekend als het Tokyo Tribunaal, dat vlak na de Tweede Wereldoorlog in 1946 in Japan werd opgericht als een speciale jurisdictie (het werd in 1948 gesloten) om de oorlogsmisdaden van de Japanse leiders; en hoe en waarom functionarissen in Washington verhinderden dat keizer Hirohito op de bank zat.

Een stervende man denkt terug aan zijn leven: zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn toenemende zelfstandigheid tijdens zijn adolescentie, en later een pijnlijke scheiding in zijn familie.

Een jonge filmmaker neemt deel aan een rondreis langs WO II-veteranen van de 29e Infanterie tijdens vieringen rond de 70e verjaardag van D-Day in een zoektocht om haar overleden grootvader beter te leren kennen.

De jonge Gen en zijn familie leven in Hiroshima tegen het einde van W.O.II. Aangezien Gen's vader de mening is toegedaan dat de oorlog niet te winnen is, wordt hij verstoten door de rest van de buurtbewoners.

Nadat hij tegen de communisten in Finland heeft gestreden keert Max Manus aan het begin van W.O.II terug naar zijn thuisland Noorwegen, dat bezet wordt door de Nazi's.

Vier Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetsstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.

Berlijn, 1943. Terwijl iedere nacht de bommen vallen, gaat het sociale leven toch door. Op een concert ontmoet Lilly, getrouwd met een frontsoldaat en moeder van vier jongens (en om die reden onderscheiden met het 'Mutterkreuz'), de energieke Felice.

In 1943 vecht Frankijk tegen de bezetting van de Elzas door de Nazi's. Abdelkader, Saïd, Messaoud en Yassin zijn soldaten afkomstig uit Algerije. Men noemt hen "Indigènes". Vanwege hun reputatie als moedige mannen, worden ze gerecruteerd en naar de voorste linies gestuurd. Ze zullen vechten voor de vrijheid van Frankrijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zitten duizenden Amerikaanse en Filippijnse krijgsgevangenen jarenlang in een jappenkamp in Cabantauan op de Filippijnen. Een bataljon van het Amerikaanse leger begint aan een levensgevaarlijke bevrijdingsactie met als doel alle overlevenden te redden uit handen van de meedogenloze Japanners.

De voormalige gemeente Ravensbrück, bijna 80 kilometer ten noorden van Berlijn, Duitsland, was tussen 1939 en 1945 de thuisbasis van een gevangenis die een concentratiekamp werd dat speciaal voor vrouwen was ontworpen. Het werd gebouwd in opdracht van Heinreich Himmler, een hoge hoogwaardigheidsbekleder van het Derde Rijk en hoofd van de SS. Van de ruim 130.000 mensen die daar werden gedeporteerd, zijn er bijna 90.000 nooit meer teruggekeerd. Op basis van getuigen, internationale experts en computer gegenereerde beelden onthult het document de wreedheden begaan in Ravensbrück.

Het waargebeurde verhaal van de grootste catastrophe in de scheepvaartgeschiedenis. Meer dan 9000 doden, meer dan 6 keer zoveel als bij de Titanic! De Wilhelm Gustloff was een Duits passagiersschip van de nazi-organisatie Kraft durch Freude. Onder dreiging van het oprukkende Rode Leger kreeg de Gustloff de taak vluchtelingen en gewonde Duitse soldaten te evacueren naar de Duitse havenstad Kiel. Het schip bood plaats aan tweeduizend passagiers, maar op 30 januari 1945 voer het schip uit met ruim negenduizend mensen aan boord. Volg de strijd van duizenden vluchtelingen die aan boord van de Gustloff proberen te komen, de dodelijke incompetentie van de autoriteiten, de rampzalige wisselwerking tussen vier kapiteins en uiteindelijk het zinken van het getorpedeerde schip in de ijzige Baltische Zee.