Na een lange ballingschap in Venezuela keert filmmaker Mario Handler terug naar zijn land, Uruguay. Daar is de dictatuur nog steeds aanwezig in de media, de publieke opinie en in de herinnering van mensen. De regisseur vindt dat hij iets verschuldigd is aan de kameraden, degenen die het land niet konden verlaten. Deze schuld vertaalt zich in poëzie, zwarte humor en geweten, in een scherpe en accurate sfeer van deze donkere tijd van Uruguay.
Dirigent Bernard Haitink noemde ze ooit ‘de republiek van het slagwerk’. Een portret van de slagwerk- en paukensectie van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Aftershocks gaat over de transformatie van de verzorgingsstaat tot een bondgenoot van de corporatie. Het onderzoekt de verwerving en verplaatsing van twee door aardbevingen getroffen dorpen voor bruinkoolwinning en energieopwekking. Het onderzoekt de microkosmos in de aard van een onderzoek 'van onderaf' naar de mondialisering van de economie en de verzelfstandiging van de democratie
Een half miljoen mensen en miljoenen schapen en geiten steken twee keer per jaar het ruige Zagros-gebergte in het zuiden van Iran over om zich tussen zomer- en winterweiden te verplaatsen.