Another Day of Life volgt de Poolse journalist Ryszard Kapuściński tijdens zijn drie maand durende reis doorheen Angola in 1975. Het land is verscheurd door oorlog en na de Anjerrevolutie woedt een hevige onafhankelijkheidsstrijd los.

Punishment Park volgt een groep linkse dissidenten (Black Power activisten, anti-oorlogs demonstranten, en een politiek gerichte folkzanger, onder andere) als ze een oppervlakkig verhoor krijgen van een panel van militaire officiers en gewone burgers.

In Brussel, België, voert het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika een radicale renovatie uit, zowel fysiek als ethisch, om met oprechtheid, grofheid en openheid van geest de realiteit te laten zien van de wreedheden begaan tegen de inwoners van de Belgische koloniën in Afrika, die nog steeds worden achtervolgd en getraumatiseerd door de geest van koning Leopold II van België, een racistische en genocidale tiran.

Een man komt een stadje en koopt een hond die op sterven ligt na een hondengevecht. De man van wie de hond eigenlijk is heeft spijt 200 dollar gevraagd te hebben en noemt het stelen. Het hele dorp wil de man opjagen in zijn hutje in de bergen.

Een groep tieners besluit in te breken in een winkelcentrum om een feestje te vieren. Wat ze echter niet weten, is dat het winkelcentrum wordt beveiligd door robots die net nu een storing blijken te hebben. Ieder levend organisme wordt gedood en de tieners moeten spullen in het winkelcentrum gebruiken om te overleven.

Simon Reeve gaat naar Oost-Afrika om de verhalen achter het favoriete drankje van het land te ontdekken. Terwijl we elke dag miljoenen kopjes van het spul drinken, weten hoeveel van ons waar onze thee eigenlijk vandaan komt? Het verrassende antwoord is dat de meeste bladeren die in onze dagelijkse theezakjes gaan niet uit India of China komen, maar worden gekocht op een veiling in de kuststad Mombasa in Kenia. Vanaf hier volgt Simon het theepad door de epische landschappen van Kenia en Oeganda en ontmoet hij enkele van de miljoenen mensen die onze thee plukken, verpakken en vervoeren. Simon drinkt thee met iedereen, van Masai-veehoeders tot de afstammelingen van de oorspronkelijke witte theeplanters, en ontdekt dat de industrie die ons dagelijks kopje thee levert niet immuun is voor de problemen van het continent: armoede, lage lonen en kinderarbeid.

Korte documentaire: Gubara was trots op de eerste kleurenfilm in de Afrikaanse cinema, die een Afrikaans antwoord probeert te geven op het genre van de stadssymfonie door uiteenlopende beelden van het dagelijks leven in Khartoem vast te leggen en op muziek te zetten, met name romantische Arabische liederen.

Korte documentaire: Hoewel misschien zonder vooruitziende blik, probeerde Gubara een historisch beeld vast te leggen van een stad die vandaag de dag volledig verdwenen is. Hij onthult ons de levendiger plek die Khartoum was voordat noodlottige omstandigheden het veranderden in een taaie, overlevende schil van zijn vroegere zelf.