Kraaien en raven hebben ons sinds het begin van de menselijke geschiedenis vergezeld en geobserveerd. Ze zagen onze eerste stappen in het rechtop lopen en hoorden onze eerste gearticuleerde geluiden. Ze hebben samen met ons nieuwe continenten veroverd en al onze oorlogen en veldslagen meegemaakt. Ze vieren bruiloften met ons, voeden zich met de overblijfselen van romantische picknicks en wilde feesten en eten ons afval op de vuilnisbelten van de megasteden of als metgezellen van de afvalinzameling. Kraaien en raven volgen ons omdat we de beste jagers, de wreedste krijgers, de grootste uitbuiters, de meest verkwistende consumenten zijn. Er is altijd genoeg te eten bij ons in de buurt. Bijna overal waar mensen wonen, komen ook kraaiachtigen voor. En er worden er steeds meer!
Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.
korte documentaire : In september 2022 haalde Bengaluru nationaal nieuws toen de IT-hubregio Bellandur te maken kreeg met grote overstromingen, wat resulteerde in een nachtmerrie voor alle inwoners. Het idee van de film is om de twee belangrijkste factoren die hieraan bijdragen te onderzoeken – de topografie van het gebied en de snelle verstedelijking die het natuurlijke waternetwerk verstoort – met behulp van beelden van een uitgestrekte, zich ontwikkelende metropool in contrast met die van de chaos en het uiteenvallen van essentiële diensten die gebeurde tijdens de overstromingen.