De film bestaat uit een scène waarin een stoomtrein op het station van La Ciotat aankomt. Diagonaal komt er een spoorlijn in beeld met op het perron reizigers, wachtend in hun zondagse pak. Een bagageloper loopt op de camera af. De stoomlocomotief nadert en houdt links in beeld stil, waarna reizigers uitstappen en anderen zich klaarmaken om in te stappen. Het verhaal gaat dat tijdens de eerste vertoningen het publiek in paniek wegdeinsde en er een massahysterie zou zijn ontstaan. De mensen begrepen niet wat ze zagen en waren daadwerkelijk bang dat ze werkelijk overreden zouden worden. Dit verhaal was destijds in de wereld geholpen om publiciteit voor de film te genereren.

Korte documentaire: London After Midnight (1927), geregisseerd door Tod Browning en met Lon Chaney in de hoofdrol, is de meest gewilde verloren film van fans van fantastische cinema. Is deze mythische schat eindelijk gevonden in een oude Zuid-Amerikaanse bioscoop?

Bij gelegenheid van het zeventig jarig bestaan van Kriterion Amsterdam onderzoekt Hedda van Gennep, als generatiegenoot van mede oprichter Piet Meerburg, in haar documentaire KRITERION, sinds ’45 wat de ‘Kriterion gedachte’ al zeventig jaar teweeg brengt in de hoofden en harten van de studenten. ‘What makes them tick’ in het roerige jaar 2015 waarin er eindelijk een einde komt aan het al jaren slepende conflict met de Belastingdienst en de huidige bijna tweehonderd ‘bewindvoerders’ van het theater Roetersstraat, Studio K, de Oppascentrale, het eetcafé ‘Skek en de benzinepomp hun werkwijze met tomeloze en meeslepende energie ogenschijnlijk moeiteloos zodanig aanpassen dat ze verder kunnen? “Het komt wel goed” is het motto, want Kriterion is meer dan een bioscoop. Het is inmiddels ook tot in Sarajevo een symbool voor vernieuwing, voor de kracht van jongeren en de kracht van cultuur.