Wallis en Futuna, gelegen op 22.000 kilometer van Parijs, is het Franse grondgebied dat de grootste ontheemding ervaart in verhouding tot de bevolking. Veel Wallisiërs leven uit keuze of uit verplichting ver van hun geboorteland. Iedereen heeft strategieën geïmplementeerd om zich aan te passen. Leven in de tegenvoeters, ver van de familieclan, onder de gebruikelijke druk, voor sommigen is het een reddingslijn, voor anderen is het een liefdesverdriet. Maar iedereen heeft strategieën ontwikkeld om zich aan te passen, om heimwee tegen te gaan, om een klein stukje Oceanië in hun dagelijks leven te brengen.
Technologische vooruitgang en culturele ontwikkeling hebben het evenwicht in de mens-dierrelatie verstoord. In plaats van vergelijkbare karakters concentreren we ons op verschillen. Samenleven heeft plaatsgemaakt voor dominantie. We vergeten dat we in een huis wonen dat niet van ons alleen is. De band tussen de mens en andere bewoners van het dierenrijk is echter nog niet onherstelbaar verbroken. In zijn tegelijkertijd intieme en filosofische beeldessay concentreerde de regisseur zich op wat ons verenigt. De uitspraken van de denkers en poëtische momentopnamen van interacties tussen soorten suggereren dat als we de manier waarop we over dieren denken kunnen veranderen, het hele ecosysteem hiervan zal profiteren.
De geleerde Sveinn Bergsveinsson, een communist in de jaren dertig, kwam bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vast te zitten in Berlijn en werd gedwongen te werken voor de nazi-propagandamachine. Toen hij terugkeerde naar IJsland, ziek van tuberculose, werd hij gebrandmerkt door beide kanten van de politieke scheidslijn uit de Koude Oorlog en werd hij uitgesloten van academisch werk. Wanhopig emigreerde hij naar Oost-Duitsland, waar hij een gerespecteerd professor werd. Hij hoopte altijd weer naar huis terug te keren, maar stierf in 1988 in Oost-Berlijn, een jaar voordat de muur viel. Hij liet een schat aan documenten, foto's, film- en stemopnames achter die de basis vormen van dit verhaal.
Presenteert het menselijke gezicht van de immigratiecrisis, waarbij vier migranten uit Syrië, Kenia en Kameroen worden gevolgd terwijl ze door het rigoureuze immigratieproces van Duitsland waden en wachten op het definitieve oordeel over hun asielaanvragen.