Een jonge tekenaar denkt dat hij een origineel idee heeft gevonden: hij wil een animatiefilm maken op basis van een aantal klassieke muziekstukken. Op een dag komt hij er helaas achter dat een Amerikaan genaamd Prisney jaren geleden al hetzelfde idee had, en de tekenaar besluit dan maar om zijn project een hele andere draai te geven.

In 2005 vierden de Staatsoper Berlin en zijn orkest, de Staatskapelle Berlin onder muzikaal leider Daniel Barenboim, een reeks evenementen om de 80ste verjaardag van de Franse dirigent en componist Pierre Boulez te vieren. Pierre Boulez, al tientallen jaren artistiek verbonden met Barenboim en Berlijn, is een van de meest vooraanstaande componisten en dirigenten van dit moment. Als onderdeel van de viering dirigeerde Boulez een uitvoering van Mahlers 'Resurrection'-symfonie in de Berliner Philharmonie. Met zijn compromisloze benadering van de partituur fascineren de Mahler-lezingen van Pierre Boulez zowel critici als het publiek al lange tijd. Boulez schuwt de geromantiseerde lezingen die gebruikelijk zijn in de uitvoeringstraditie en onthult in plaats daarvan de echte vreugde en terreur in Mahlers grootschalige symfonieën.

“Ta-ta-ta-taaa” – iedereen kent deze vier noten en ze zijn meer dan 200 jaar oud. Dit wereldberoemde motief is bedacht door Ludwig van Beethoven... de rebel zonder pruik die de muzikale wetten negeerde, de wereldparadekampioen (meer dan 20 keer in...Wenen), de slordige die zijn natte overhemden droogde op de piano, en één. Een ontembare man die, ondanks dat hij doof was, muziek creëerde die vandaag de dag de broederschap van volkeren symboliseert. informatieve manier Gebeurtenissen, bijzonderheden en muzikale zaken rondom het jubileum van Ludwig van Beethoven komen aan het licht. ...Fragmenten uit de symfonieën van Beethoven tonen het beeld van een componist tussen klassiek en romantiek, die zowel folk, dansachtige lichtheid beheerst als beschrijvingen van de natuur, grote symfonieën en pakkende thema's. (Tekst: SWR)