Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.

Met The 11th Hour, wordt het elfde uur, het laatste mogelijke moment voor verandering bedoeld. De film onderzoekt de manier waarop wij leven op deze planeet en wat de gevolgen hiervan zijn voor het ecosysteem. Diverse vooraanstaande wetenschappers, politici en andere experts bespreken de belangrijkste problemen waar wij wereldbewoners de komende tijd mee te maken zullen krijgen.

De schorpioenen behoren tot de oudste spinachtigen op het land, met meer dan 1800 verschillende soorten waarvan bekend is dat ze bestaan. Normaal gesproken worden ze niet groter dan 10 cm, maar er zijn uitzonderingen bekend, zoals de Keizerschorpioen (Pandinus imperator), die tot meer dan 20 cm groot kan worden. Schorpioenen zijn vooral 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Neem een ​​kijkje in het leven van deze geweldige wezens!