Gezien de opwarming van de aarde door fossiele brandstoffen nog altijd gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met kernangst en alle misinformatie rondom deze schoonste, veiligste en snelste energiebron. Voor mogelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen hoef je niet ver te zoeken. In de aardkorst, onder onze voeten, liggen uraniumatomen met ongelooflijk geconcentreerde energie. Al halverwege de 20e eeuw maakten Amerikaanse onderzoekers een werkelijkheid van dit potentieel en werd het in eerste instantie voor bommen, maar later ook voor het aandrijven van onderzeeërs gebruikt. Maar net toen de transitie van fossiele- naar kernenergie op gang was, werd het van het pad gebracht door een campagne die het beeld van kernenergie deed kantelen, uiteraard deels gefinancierd door de kolen- en olie-industrie.

Documentaire over New Jersey's WFMU, 's werelds vreemdste en meest unieke radiostation, en de poging van één man om het levend te houden in het licht van de recessie, de aanhoudende dreiging van commerciële media en de uitdagingen die gepaard gaan met het in stand houden van een opstandige groep buitenstaanders samen.

Documentaire over het werk van Claude Lorius, die in 1957 begon met het bestuderen van het Antarctisch ijs en in 1965 de eerste wetenschapper was die zich zorgen maakte over de opwarming van de aarde.

Antarctica is het meest extreme continent op onze planeet – hoger, kouder en zelfs droger dan enig ander continent op aarde, en hoewel het duizenden kilometers verderop ligt, heeft wat hier gebeurt gevolgen voor ieder van ons.