Mirjam Willemsen ziet de dood elke dag in de ogen. Als huisarts van terminale zieken maar ook als patiënt met ongeneeslijke kanker. In de tijd die haar nog rest doorbreekt ze met tomeloze inzet het taboe rond doodgaan om de levenseindezorg te verbeteren.
I, Claude Monet onthult nieuw inzicht in de man, die niet alleen het schilderij maakte dat geboorte gaf aan het impressionisme, maar die misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle schilder van de 19e en vroege 20e eeuw was.
Kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell, is een omstreden, zeer mediageniek fenomeen. In haar universum bestaat geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme; Tinkebell is zelf haar eigen kunstwerk. Alles wat ze op haar levenspad tegenkomt kan onderdeel worden van haar verhaal. Filmmaker Judith de Leeuw kreeg toegang tot al het over Tinkebell bestaande beeldmateriaal, inclusief haar volledige privéarchief. Ze construeerde daarmee een archieffilm over hoe je als mens, levend op de ruïnes van het verleden, een personage kunt worden in je eigen verhaal. Wat is de prijs die je betaalt als je daar koste wat kost in wilt blijven geloven?
Het fascinerende verhaal van het portret van Irene Cahen d'Anvers 'Het meisje met het blauwe lint', dat in de collectie van Göring belandde... Het verhaal van het schilderij kende direct na de creatie in 1880 een slechte start. Het portret van zijn dochter, die bekend werd als 'Kleine Irene' of 'Het meisje met het blauwe lint', werd in opdracht van Renoir gemaakt in opdracht van de beroemde bankier graaf Louis Cahen d'Anvers. Het resultaat beviel hem echter niet zo, dat hij het niet eens aan de muur hing. Het lot van het ongewenste doek weerspiegelde vervolgens het moeilijke lot van Irene, totdat het tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel werd van Görings collectie. De Franse curator Rose Valland was verantwoordelijk voor de herontdekking ervan, wiens informatie onmiddellijk na de oorlog uiterst waardevol was, toen de eigenaren naar hun werken gingen zoeken.
Deze special, gepresenteerd door Julianna Margulies, brengt de verhalen van vier joodse overlevenden van de Holocaust samen met de reflecties van hedendaagse tieners die de details van de genocide leren kennen.