Aan het einde van de Koude Oorlog ontstond er iets nieuws dat een hele generatie zou moeten beïnvloeden en hun levenshouding tot uitdrukking zou moeten brengen. Het begon met een idee in de underground subcultuur van Berlijn, kort voor de val van de Muur. Onder het motto 'Peace, Joy, Pancakes' lanceerde Club DJ Dr. Motte en consorten de eerste Love Parade. Een processie geregistreerd als politieke demonstratie met slechts 150 kleurrijk geklede mensen die dansen op house en techno. Wat klein begon, groeide in de loop der jaren uit tot het grootste feest ter wereld met bezoekers van over de hele wereld. In 1999 namen 1,5 miljoen mensen deel. Met behulp van interviews met belangrijke organisatoren en hedendaagse getuigen weerspiegelt de documentaire de geschiedenis van de Love Parade, maar belicht ook de donkere kant van hoe commercie en geldzaken steeds meer de echte geest vernietigden, lang vóór de emigratie naar andere steden en de Love Parade Paraderamp van Duisburg in 2010.
Regisseur Friedrich Monroe heeft problemen met het vinden van een passend einde voor zijn zwart-wit film over Lissabon. Hij roept de hulp in van zijn vriend Phillip Winter, een geluidstechnicus. Als Winter een week later arriveert is Monroe verdwenen, maar hij heeft de film achtergelaten.
In zijn debuutfilm RIZE laat modefotograaf en clip-regisseur David LaChapelle ons kennismaken met het fenomeen "krumping', een hyper-energieke dansvorm waarin combat clown-mime en Afrikaanse tribal-dance elkaar ontmoeten. Een adembenemende en acrobatische hip hop dansvorm die als een revolutionaire beweging vanuit South Central Los Angèles de wereld verovert. Een dansvorm waarin agressie en schoonheid samenvloeien met bewegingen die een directe reactie zijn op het geweld in de omgeving. LaChapelle volgt voormalig drugsdealer Tommy Johnson. Als reactie op de Rodney King rellen in 1992 creëert hij het personage Tommy the Clown om straatfeesten en buurtevenementen op te luisteren.