Portret van programmeerwonder en informatieactivist Aaron Schwartz. Van diens bijdrage aan de ontwikkeling van internet zijn basisprotocol RSS tot het bedenken van 'Reddit' (een Amerikaanse sociale nieuwswebsite). Zijn vingerafdrukken zijn overal op het wereldwijde web te vinden. Maar op 26-jarige leeftijd krijgt zijn leven een fatale finale.
De film vertelt het verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk leert in deze periode onder andere de activisten Cleve Jones (Emile Hirsch) en Scott Smith (James Franco) kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft.
Documentaire over de twee grote hulpbronnen in de Noord-Atlantische Oceaan, vis en olie, en de impact van hun exploitatie op het milieu in verschillende landen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.
Nu de Doomsday Clock het dichtst bij middernacht is geweest, onderzoekt Jane Corbin de verspreiding van kernwapens over de hele wereld. Ze bezoekt Los Alamos, de thuisbasis van de Amerikaanse ontwikkelingsfaciliteit voor kernwapens en de historische thuisbasis van Oppenheimer's Manhattan Project. In Schotland onthult ze de strategie achter de Britse nucleaire afschrikking, en spreekt ze met campagnevoerders in Suffolk die strijden tegen Amerikaanse wapens waarvan zij vrezen dat deze zich op Britse bodem zullen bevinden. Jane ontdekt ook hoeveel van de mondiale overeenkomsten en waarborgen die de verspreiding van kernwapens sinds de jaren zeventig hebben beperkt, niet meer werken. Dit is een verhaal verteld door de wetenschappers, onderzoekers en diplomaten die de klok hebben gezet en hebben gevochten om ervoor te zorgen dat het ultieme afschrikmiddel al meer dan 70 jaar niet is gebruikt.
Korte animatie: een van de overlevenden van de donkere Indonesische geschiedenis vertelt over de herinnering die ze had aan haar vader, die volgens haar verantwoordelijk is voor de tragedie van 1965.
Regisseur Anna Broinowski onderzoekt hoe de toespraak van Pauline Hanson in 1996 en de decennia van debat die volgden het huidige Australië hebben beïnvloed; de impact van haar politieke carrière op het moderne multiculturele Australië, en de mensen die haar hebben geholpen bij de overgang van plaatselijke viswinkeleigenaar naar Member for Oxley. Met veel critici, tegenstanders, adviseurs en commentatoren van Hanson, van voormalig premier John Howard tot huidige leden van de media, waaronder Margo Kingston en Alan Jones; en vooraanstaande inheemse commentator, professor Marcia Langton.