De natuurkundige J. Robert Oppenheimer was een ambitieuze wetenschapper die aan het hoofd kwam te staan van het wapenlaboratorium in Los Alamos, ten tijde van het beruchte Manhattanproject, het onderzoeksproject van de overheid om een atoombom te ontwikkelen. Op 16 juli 1945 vindt de Trinity-test plaats in de woestijn van New Mexico, voor Oppenheimer een succesverhaal na jaren van hard werk. Maar de triomf die de gigantische paddenstoelwolk symboliseerde, werd overschaduwd door het zien van een vernietigende kracht van bijna bovennatuurlijke omvang. Voor Oppenheimer zelf zou het later voelen alsof hij de vernietiger van de wereld was, en dat zou zijn leven voorgoed veranderen.

Het fascinerende verhaal van de culturele, sociale, spirituele en muzikale revolutie voortgebracht door de Beatles. De film vertelt over de impact die deze vier bandleden hadden, eerst in hun geboorteland Groot-Brittannië en kort daarna wereldwijd, en volgt hun pad van jonge subversieve naar tegenculturele helden. Door frisse, onthullende interviews met belangrijke medewerkers en een schat aan zelden gezien archiefmateriaal, presenteert deze documentaire een gedurfde nieuwe kijk op de belangrijkste band in de muziekgeschiedenis en hun blijvende invloed op de populaire cultuur.

Een geschiedenis van de relatie tussen Frankrijk en het buitenland onder de Vijfde Republiek, die de crises en momenten van wantrouwen niet verdoezelt. Zowel van links als van rechts hebben de presidenten van de Vijfde Republiek het overzeese Frankrijk alleen maar dichter bij het vasteland verankerd. Wat hun achtergrond of ideologische basis ook is, deze presidenten, van De Gaulle tot Macron, hebben ertoe bijgedragen dat de status van de overzeese departementen en gebieden dichter bij die van de Franse regio’s is gekomen. Van departementalisering tot afzonderlijke vergaderingen, van decentralisatie tot managementautonomie voor sommigen. Deze documentaire toont en verklaart de ups en downs van de relatie tussen Frankrijk en het buitenland onder de Vijfde Republiek, zonder de crises en momenten van wantrouwen te verdoezelen.

Het voorjaar van 1968 werd in Frankrijk gekenmerkt door drie belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen die elkaar zozeer aanvulden en versterkten dat een revolutionair klimaat ontstond. Er was niet alleen het protest van de jongeren en de opstand van de studenten, maar ook de grootste staking uit de Franse geschiedenis én een politieke crisis.

Een eeuw van verandering in beeld (1915-2015) Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden? Twente op Film is een project van filmmaker Erik Willems, actrice (en coproducent) Johanna ter Steege en producent André Oude Weernink. Aan de hand van filmarchief beelden maakten zij een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. In de ruimtelijke ordening, in de industrie, in het leven van alledag, op het platteland en in de stad.