Het databedrijf Cambridge Analytica werd in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool voor de duistere kant van social media. Aan de hand van verklaringen van mensen die betrokken waren bij het data-schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook wordt een beeld geschetst van de impact die het had op de samenleving.

Het waargebeurde verhaal van de massamoord op een klein Tsjechisch dorp door de nazi’s wordt naverteld alsof het in Wales heeft plaatsgevonden.

Van 1945 tot 1989, na de capitulatie van nazi-Duitsland, stonden twee rivaliserende ideologieën, het communisme en het kapitalisme, tegenover elkaar in een meedogenloze strijd. Aan de ene kant van het IJzeren Gordijn en aan de andere kant probeerden de USSR en de Verenigde Staten tijdens de Koude Oorlog de verbeelding van kinderen vorm te geven via hun tijdschriften en films. Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid zijn er zoveel stripboeken gepubliceerd en zoveel tekenfilms voor jongeren gemaakt. In november 1989 stortte het communisme in met de Berlijnse Muur; Het werd aan het kapitalisme overgelaten om over de toekomst van de wereld te beslissen. Wat als deze overwinning lange tijd was voorbereid en ons denken vanaf onze vroege kinderjaren was geconditioneerd om deze absolute triomf te verzekeren?

Het epische verhaal van de Russische Burgeroorlog (1918-1921): de Witte Terreur, de contrarevolutionaire opstanden, de guerrillaoorlog, het Kolchak-front, het Wrangel-front en de opstand in Kronstadt. Chaos en geweld, verwoesting en dood.