Aan het einde van de Koude Oorlog ontstond er iets nieuws dat een hele generatie zou moeten beïnvloeden en hun levenshouding tot uitdrukking zou moeten brengen. Het begon met een idee in de underground subcultuur van Berlijn, kort voor de val van de Muur. Onder het motto 'Peace, Joy, Pancakes' lanceerde Club DJ Dr. Motte en consorten de eerste Love Parade. Een processie geregistreerd als politieke demonstratie met slechts 150 kleurrijk geklede mensen die dansen op house en techno. Wat klein begon, groeide in de loop der jaren uit tot het grootste feest ter wereld met bezoekers van over de hele wereld. In 1999 namen 1,5 miljoen mensen deel. Met behulp van interviews met belangrijke organisatoren en hedendaagse getuigen weerspiegelt de documentaire de geschiedenis van de Love Parade, maar belicht ook de donkere kant van hoe commercie en geldzaken steeds meer de echte geest vernietigden, lang vóór de emigratie naar andere steden en de Love Parade Paraderamp van Duisburg in 2010.

Broadwayster Jerry Travers werkt in Londen voor de producer Horace Hardwick. Op een late avond demonstreert Jerry zijn nieuwe danspasjes in Horace's hotel tot groot ongenoegen van de Dale Tremont die zo niet aan haar slaap toekomt. Als ze komt klagen over het geluidsoverlast is er meteen een aantrekkingskracht tussen Dale en Jerry. Het wordt echter ingewikkeld wanneer Dale Jerry aanziet voor Horace.

De jonge ambitieuze kat Danny verlaat zijn geboortedorp om naar Hollywood te trekken. Hij wil er een carrière opbouwen als acteur. Wat hij niet weet, is dat dieren in de filmwereld enkel in aanmerking komen voor tekstloze bijrolletjes. Samen met zijn vrienden tracht Danny deze situatie te veranderen. Kindsterretje Darla en haar butler Max zien zijn actie echter als een bedreiging voor Darla's carrière. Ze trachten dan ook zijn plan te dwarsbomen.

Het Amerikaanse Nationaal Ballet is niet geschrikt voor verlegen mensen. Alleen de meest getalenteerde en mooiste dansers en danseressen maken een kans. Maar helaas heb je meer nodig dan alleen fysieke kracht en een overdosis ambitie om hier te komen. Jonathan Reeves, de creatieve directeur van ballet academie Center Stage, bepaalt wie van de groep jonge studenten uiteindelijk het grote podium zal betreden.

Zeven lessen per dag en een warme maaltijd. Dat is het strenge regime van New York City's High School for the Performing Arts. Keihard werken is aan de orde van de dag en roem is een verre droom voor de tientallen sterren in spe; muzikanten, acteurs en dansers, die zich aan de Fame Academy inschrijven. En dan zijn er ook nog de alledaagse beslommeringen van het leven en de liefde. Regisseur Alan Parker (Evita, The Commitments) leverde met Fame andermaal een bruisende muziekfilm af die de levens van vier studenten op de voet volgt en hun successen en ontgoochelingen op sublieme wijze door elkaar weeft. Het kleur- en klankrijke spektakel, dat zes Oscarnominaties en twee Oscars voor soundtrack en titelsong in de wacht sleepte, lanceerde o.a. de carrières van Irene Cara, Paul McCrane (ER) en Barry Miller (Saturday Night Fever). Fame is lichtvoetig en diepgaand tegelijk, met schitterende choreografieën en de muziek die intussen een moderne klassieker is geworden.