Johann Lurfs film Endeavour beweegt zich tussen documentaire, avant-gardefilm en sciencefiction. Deze uiterst bijzondere combinatie van materialen en technieken geeft de kijker van Endeavour een gevoel van vlucht, omdat de film voortdurend de ernst van genres en definitieve definities ontwijkt. Lurf gebruikt NASA-beelden van een dag- en nachtlancering van de space-shuttle die de boosterraketten volgt van het opstijgen tot het neerstorten.

Korte documentaire: Vanuit de oceaan rijst een vulkanisch eiland op in stomende mist. Het zwarte gesteente van de aarde staat in scherp contrast met de golvende damp die boven het oppervlak zweeft . Een verteller beschrijft hoe de eerste bewoners van het eiland de gewelddadige uitbarsting probeerden te verklaren door de verwoesting toe te schrijven aan de toorn van boze goden. Met adembenemende zwart-wit cinematografie onderzoekt deze poëtische verkenning de menselijke relatie met dit vluchtige land, waar bewoners met eerbied, angst en ontzag naast de dreigende uitbarsting leven. Een verzameling scènes waarin donker en licht op miraculeuze wijze naast elkaar bestaan, verlicht zowel de fysieke als de spirituele landschappen van deze buitengewone plek, waar het leven de gevaren van de natuurlijke wereld doorstaat.

Korte animatie: een van de overlevenden van de donkere Indonesische geschiedenis vertelt over de herinnering die ze had aan haar vader, die volgens haar verantwoordelijk is voor de tragedie van 1965.

Good Grief is een korte stop-motion-animatiedocumentaire die de lessen onderzoekt die we leren uit het omgaan met rouw en verlies. Vijf echte mensen delen hun waargebeurde verhalen over het verlies van iets kostbaars en wat het hen heeft geleerd over het leven.