Tucumán, Argentinië, 1965. Drie jaar voordat George A. Romero's Night of the Living Dead uitkwam, filmde regisseur Ofelio Linares Montt Zombies in the Sugar Cane Field, wat zowel een horrorfilm als een politiek statement bleek te zijn. Het was een succes in de VS, maar kon vanwege de dictatuur van Juan Carlos Onganía niet in Argentinië worden vertoond en ging uiteindelijk verloren. Schrijver en onderzoeker Luciano Saracino gaat op zoek naar de oorsprong van dit vervloekte werk.
Een verslag van het leven en werk van de Spaanse actrice Penélope Cruz: een lange reis die begon in de arbeiderswijken van Madrid en eindigde in de heuvels van Hollywood.
De grootsheid, ondergang en wedergeboorte van Hammer, het vlaggenschip van de Britse populaire cinema, voornamelijk van 1955 tot 1968. Gemartelde vrouwen en sadistische monsters bevolkten onderdrukkende scenario's in provocerende producties die de censuur choqueerden en critici walgden, maar het publiek fascineerden. Films waarin horror in aanstootgevende kleuren werd vertoond: vreselijke verhalen, verteld zonder vooroordelen, die angst, bloed, seks en verbluffende optredens boden.
In 1982 vroeg Wim Wenders zestien collega-regisseurs om te spreken over de toekomst van de cinema, wat resulteerde in de film Room 666. Nu, veertig jaar later, in Cannes, vraagt regisseur Lubna Playoust Wim Wenders zelf en een nieuwe generatie filmmakers (James Gray, Rebecca Zlotowski, Claire Denis, Olivier Assayas, Nadav Lapid, Asghar Farhadi, Alice Rohrwacher en meer) dezelfde vraag: “is cinema een taal die op het punt staat verloren te gaan, een kunst die op het punt staat te sterven?”