In 1955 begon Operatie 'Deep Freeze'. Deze film vertelt het verhaal van het doel ervan: de oprichting door de Amerikaanse marine van zeven bases op Antarctica voor wetenschappelijk onderzoek en observaties in verband met het Internationale Geofysische Jaar. Zeldzame speelfilms nemen fragmenten op van de expedities van de eerste pioniers, Mundsen en Scott, en de film wordt het verhaal van het menselijke instinct om het onbekende te begrijpen en te overwinnen.
Professor Jim Al-Khalili brengt ons terug in de tijd om de grootste vraag in de wetenschap aan te pakken: hoe is het universum begonnen? Het ontdekken van de oorsprong van het universum wordt beschouwd als de grootste intellectuele prestatie van de mensheid.
Een genetisch gemodificeerd organisme (ggo) is een organisme waarvan het genetisch materiaal is gewijzigd door gebruik te maken van genetische technologie. De modificatie van genen van organismen kent verschillende toepassingen. Van een aantal gewassen bestaan bijvoorbeeld varianten die door genetische modificatie zijn aangepast. De documentairemakers trachten licht te schijnen op deze moderne materie.
Van grensverleggende wetenschap tot de grenzen van de ethiek: deze documentaire werpt licht op CRISPR, een grote ontdekking in het onderzoek naar genetische modificatie.
Deze groot formaat film verkent de laatste grote wildernis op aarde. Het neemt je mee naar het koudste, droogste en meest winderige continent: Antarctica. De film onderzoekt het leven op Antarctica, zowel voor de dieren die er leven als voor de wetenschappers die daar werken.
Is het mogelijk om ons eigen ruimteschip Enterprise te bouwen? Zullen we ooit zo gemakkelijk tussen de sterren reizen als in Star Trek? De nieuwe speelfilm van JJ Abrams, Star Trek Into Darkness, verschijnt op het scherm in een gouden tijdperk van wetenschappelijke ontdekkingen. HISTORY is er en geeft kijkers een diepgaande blik achter de schermen, op de set en in de wetenschap: verbazingwekkende nieuwe exoplaneten, de fysica van Warp Drive en de ideeën achter hoe we ooit in een Star Trek-universum zouden kunnen leven.
De schorpioenen behoren tot de oudste spinachtigen op het land, met meer dan 1800 verschillende soorten waarvan bekend is dat ze bestaan. Normaal gesproken worden ze niet groter dan 10 cm, maar er zijn uitzonderingen bekend, zoals de Keizerschorpioen (Pandinus imperator), die tot meer dan 20 cm groot kan worden. Schorpioenen zijn vooral 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Neem een kijkje in het leven van deze geweldige wezens!