Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden 12.000 kinderen geboren uit Noorse moeders en Duitse soldaten. In WARS DON’T END vertellen vijf van deze kinderen hun verhalen over levens vol discriminatie en misbruik die voortkomen uit de keuzes van hun moeders en de daden van hun vader.

Een historisch verslag van het militaire beleid ten aanzien van homoseksualiteit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De documentaire bevat interviews met verschillende homoseksuele veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van bestsellerauteur Henry Buckton, wordt deze film versterkt door een fascinerende reeks interviews met een grote verscheidenheid aan mensen die een cruciale rol speelden in Groot-Brittannië’s ‘finest hour’. Inbegrepen zijn de boeiende verhalen van zes jachtpiloten die dag in dag uit hun leven riskeerden in de strijd tegen de Luftwaffe, die destijds veel meer ervaring had met luchtoorlogvoering. Hun herinneringen worden versterkt door de herinneringen van een schutter, twee leden van het 400.000 man sterke grondpersoneel die zoveel mogelijk vliegtuigen in de lucht hielden, een spervuur ballon operator en mannen die hielpen bij het bouwen van Spitfires.

Japans-Amerikaanse Nisei-soldaten uit de Tweede Wereldoorlog verlieten de interneringskampen om hun land in Europa te verdedigen en werden de meest gedecoreerde eenheid in de Amerikaanse geschiedenis. Deze film vertelt hun verhaal.

'Broertje is Verdwaald' vertelt het verhaal over een 4-jarig jongetje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werd meegenomen en de impact die zijn verhaal nog steeds heeft.

Zeven decennia na de bloedige strijd om Omaha Beach in Normandië, Frankrijk op D-Day, keren veel veteranen terug voor een laatste bezoek. Omaha Beach: Honor And Sacrifice vertelt de zeer persoonlijke verhalen van verschillende veteranen die terugkeren naar Omaha Beach en het feest dat Normandië, Frankrijk elk jaar ter ere van hen houdt.

13 jaar geleden maakte regisseur Bob Entrop de film Een stukje blauw in de lucht, de eerste film in Nederland die de moord op bijna 1 miljoen Sinti en Roma tijdens de 2e wereldoorlog in beeld bracht. Op wat er in de oorlog is gebeurd rust een taboe, daar praat je met niemand over en zeker niet voor een camera. Requiem voor Auschwitz is een vervolg, met de waardevolste momenten uit de eerste film, aangevuld met de kleinkinderen en het ontstaan en de uitvoering van het ‘Requiem voor Auschwitz’ van Sinti componist Roger Moreno Rathgeb door de Sinti en Roma Philharmoniker uit Frankfurt en een Joods koor in de Berliner Dom in Berlijn, tijdens Holocaust Memorial Day. Tijdens zijn bezoek aan Auschwitz in 2020 met vier muzikanten van het Nederlands Begeleidingsorkest laat Roger hen de plekken zien die hem hebben geïnspireerd.