De film gaat over het proces van mondialisering, gebaseerd op het denken van geograaf Milton Santos, die met zijn ideeën en praktijken het debat over de Braziliaanse samenleving en de constructie van een nieuwe wereld inspireert. Santos bespreekt zijn opvattingen over het belang van het respecteren van verschillen en zijn overtuiging dat een alternatief mondialiseringsmodel alle burgers van de wereld volledig zou kunnen bevrijden. Een illustere aanwezigheid in de sociale wetenschappen van de 20e eeuw, de man die ook wel ‘de filosoof van de geografie’ wordt genoemd, licht op welsprekende wijze het perspectief van de ontwikkelingslanden op het mondiale tijdperk toe.

Documentaire over de twee grote hulpbronnen in de Noord-Atlantische Oceaan, vis en olie, en de impact van hun exploitatie op het milieu in verschillende landen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Deze documentaire onderzoekt de berichtgeving in de media over de Canadese federale verkiezingen van mei 1979. Gefilmd gedurende een periode van drie weken, wordt op fascinerende wijze gekeken naar journalisten in actie en de politici die proberen de media te manipuleren.

Regisseur Anna Broinowski onderzoekt hoe de toespraak van Pauline Hanson in 1996 en de decennia van debat die volgden het huidige Australië hebben beïnvloed; de impact van haar politieke carrière op het moderne multiculturele Australië, en de mensen die haar hebben geholpen bij de overgang van plaatselijke viswinkeleigenaar naar Member for Oxley. Met veel critici, tegenstanders, adviseurs en commentatoren van Hanson, van voormalig premier John Howard tot huidige leden van de media, waaronder Margo Kingston en Alan Jones; en vooraanstaande inheemse commentator, professor Marcia Langton.