Eind 2003 is het hoofdgebouw van het Amsterdamse Rijksmuseum dichtgegaan om, in de woorden van directeur Ronald de Leeuw, het 'mooist denkbare kunstmuseum' te worden. De Spaanse architecten Cruz en Ortiz tekenden voor een groots ontwerp; in 2008 zou een gemoderniseerd gebouw opengaan met een baanbrekend museaal concept. Filmmaakster Hoogendijk volgde de eerste vier jaar van wat Nederlands grootste culturele operatie is.
Op dit moment gebeurt het inkopen van wiet via 'de achterdeur'. Wat legaal wordt verkocht, wordt illegaal ingekocht. Eind 2019 was het startpunt van een vierjarig experiment waarbij onder staatstoezicht gekweekte wiet legaal wordt verhandeld. Dit zou moeten leiden tot minder criminaliteit, en betere kwaliteit wiet met minder schadelijke stoffen. Na een strenge selectieprocedure worden tien telers geselcteerd die deze overheidswiet mogen gaan leveren. Bromet volgt de doorgewinterde kweker John - die zijn kwekerij zo legaal en transparant mogelijk wilde runnen, maar toch alles verloor na een rechtszaak - en de zakenmannen van plan C die voor het eerst wiet willen gaan telen. Daarnaast interviewt Bromet de coffeeshophouders, betrokkenen politici en zowel voor- als tegenstanders. In 2024 is een vervolgdocumentaire gemaakt.
Frans Bromet volgt verschillende wietkwekers die door een loting zijn aangewezen als eerste leveranciers van legale wiet. Vervolg op de documentaire 'Legale wiet' uit 2021. Tien kwekers zijn door een loting aangewezen als de eerste legale wietkwekers voor een experiment dat vier jaar zou duren. Het gaat om grote ondernemingen waar veel geld wordt uitgegeven om de grote productie van cannabis mogelijk te maken. Maar het werkelijke experiment is nog steeds niet volledig uitgerold. Slechts in een paar steden komt mondjesmaat de legale wiet in de coffeeshops te liggen. De grootste problemen waar de kwekers en verkopers mee te maken krijgen zijn de leveringsvoorraden en de ingewikkeldheid van het track- en trace systeem. Elke verplaatsing van de wiet moet geregistreerd worden. En dat is met een falend computersysteem bijna onmogelijk. De toekomst van het experiment blijft zo, vier jaar na de aankondiging nog steeds zeer onvoorspelbaar.
Ondanks de warme beelden in het familiearchief, mist fotograaf en filmmaker Jonnah een intieme band met haar (adoptie)ouders. Door de jaren heen is er een muur tussen hen opgetrokken die Jonnah nu met haar ouders probeert af te breken.
Voor de ogen van de Sudanese Ahmed (25) brak de oorlog in alle hevigheid uit. Hij besluit om in zijn eentje te voet te vluchten naar Nederland, om daar in vrijheid te kunnen leven. Deze documentaire laat een deel van zijn zware tocht zien: van de Italiaanse Alpen tot Ter Apel.