Jara, 35, is een verlegen en eenzame man die in een buitenwijk van Montevideo werkt als beveiligingsmedewerker in een supermarkt. Hij houdt de bewakingscamera's in de gaten die in het gebouw zijn opgehangen. Omdat Jara de nachtdiensten draait, heeft hij niet veel te doen. Hij brengt de tijd door met zijn video's, kruiswoordpuzzels en muziek. Totdat hij Julia ontmoet. Zij werkt in de supermarkt als schoonmaakster. Jara gaat haar volgen. Eerst alleen via de beveiligingscamera's, later achtervolgt hij haar ook letterlijk, naar de film, het strand en als ze een andere man ontmoet. Op een dag dreigt Julia te worden ontslagen. Dat stelt Jara voor de keuze: zijn obsessie op te geven of toegeven aan zijn gevoelens voor Julia.

In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog voert de Royal Navy een wanhopige strijd om de Atlantische konvooiroutes open te houden voor de bevoorrading van de Britse eilanden, waarbij ze wordt geconfronteerd met het grote gevaar dat uitgaat van de vele Duitse oorlogsschepen, zoals de admiraal Graf Spee, die speuren de oceaan af op zoek naar vrachtschepen om te zinken.

Jacob Kaplan leidt een gewoon leven in Uruguay. Net als veel van zijn andere Joodse vrienden ontvluchtte Jacob vanwege de Tweede Wereldoorlog Europa naar Zuid-Amerika. Maar nu hij 76 wordt, is hij chagrijnig en heeft hij behoefte aan avontuur. Een onverwachte kans om dit te bereiken komt in de vorm van een stille, oudere Duitser, die volgens Kaplan een weggelopen nazi is. Vastbesloten om deze nazi gevangen te nemen, zoals Eichmann vóór hem werd gevangen genomen, verrast de heer Kaplan iedereen wanneer hij deze uitdaging aangaat.

In 1983 reisde een groep van 154 kinderen van 3 en 17 jaar oud alleen van Europa naar Montevideo. Het waren kinderen van politieke ballingen uit Uruguay, die niet naar hun eigen land konden terugkeren; ze stuurden hun kinderen om hun familieleden en thuisland te leren kennen. Dat menselijke teken, geladen met een politieke boodschap, nam deel aan de identiteitsontwikkeling van kinderen. Tegenwoordig herinneren zes van hen zich nog die dag, toen een menigte hen allemaal samen ontving terwijl ze zongen: ‘Je ouders komen terug’.