Allerede som helt på bomuldsfarmen i Arkansas er Johnny Cash kendt for sin kompromisløshed, der siden bliver hans varemærke. Efter en tur hos luftvåbenet begynder den unge Johnny at kæmpe for at gøre sig bemærket som sanger og musiker, og får samtidig øje for den smukke og selvstændige kollega June. Hun er ikke sådan lige at overtale, og samtidig kæmper Johnny med sine selvdestruktive tendenser.

I denne ganske særlige have blomstrer venskab, sygdom forsvinder, og sorger fordufter. Her opdager den ulykkelige, forældreløse pige Mary, hendes forkælede og svagelige fætter, Colin og den søde landsbydreng Dickon, at gensidig omsorg kan ændre alt. Frances Hodgson Burnetts klassiske fortælling får nyt liv i denne fortryllende filmversion, der er nænsomt bearbejdet af Caroline Thompson og instrueret af Agnieszka Holland. I de øvrige hovedroller ses Maggie Smith og John Lynch. Som Mary siger: "Hvis man kigger den rigtige vej, kan man se, at verden er én stor have." Oplev en verden af magi i denne dejlige film.

George Clooney spiller Everett Ulysses McGill, som har lokket to af sine medstraffefanger til at flygte sammen med ham ved at love at dele udbyttet fra sit sidste kup med dem. Det bliver en begivenhedsrig rejse gennem 30’ernes USA, hvor fattigdom og racisme hærger. Man kan dog langtfra kalde O Brother, Where Art Thou? for en nedslående film. For det første er de tre tumper på flugt ustyrligt morsomme. Især Clooney er ubetalelig i en rolle, hvor han spiller mod sit normale image og dermed er en herlig parodi på både sig selv og 30’er-filmenes slikkede førsteelskere med pomade i håret og et velplejet moustache. Dernæst er Coen-brødrenes manuskripter altid et veritabelt overflødighedshorn af underfundigt vid, og sidst, men bestemt ikke mindst, er O Brother, Where Art Thou? krydret med en flok skønne sange fra perioden og markerer altså Brødrene Coens debut i musical-genren. Efter min ydmyge mening en fuldendt triumf, og en klokkeklar anbefaling skal der lyde herfra.

Bare fordi man kommer fra en fattig kulminefamilie, bliver gift som 13-årig, og mor til fire som 20-årig, kan man jo godt blive en af verdens største country-sangerinder. Det beviser Loretta Lynn, da hun bryder igennem med singlen 'Honky Tonk Girl'. Men det umenneskelige arbejdspres slider på sjælen.

Gerrison Keillor er vært og tovholder på det underholdende og populære radiovarieté-show, A Prairie Home Companion, der er blevet transmitteret i tre årtier, live fra Minnesota. Keillor er en levende legende i amerikansk showbizz, og har selv fiktionaliseret og omskrevet radioshowet til et filmmanus, som i Robert Altmans iscenesættelse er blevet en varm og underfundig komedie/musical om livet backstage. Filmens parodiske fremstilling af showet tager sin begyndelse en dag, hvor det annonceres, at F. Scott Fitzgerald-Teatret i Minnesota, hvorfra programmet transmitteres, er blevet opkøbt af en ejendomsspekulant fra Texas (Tommy Lee Jones), og skal lukkes til fordel for en parkeringsplads.