Michael Moore zoekt naar de oorzaken van het bloedbad van 20 april 1999 in het Amerikaanse Littleton waar 2 leerlingen van de Columbine High School in de refter met halfautomatische geweren begonnen te schieten. .

Aan de hand van de bevindingen uit de bestseller "The Smartest Guys in the Room" wordt onderzocht hoe het mogelijk was dat de top van het energiebedrijf Enron miljoenen dollars aan bonussen binnenhaalde, terwijl investeerders en personeel hun zuurverdiende spaargeld in rook zagen opgaan. Uit talloze interviews, persoonlijke nota's van de directie en de tapes van de telefoongesprekken van de Enron-traders komt een gitzwart portret van het Amerikaanse kapitalisme - vol onvoorstelbare persoonlijke excessen en een compleet gebrek aan morele waarden - naar voren...

Op zijn elfde leende Jonathan Caouette de camera van de buurman en begon hij zijn dagelijks leven te filmen. Hij maakte kortfilmpjes, filmde interviews met zijn familieleden, verzamelde foto's, berichten op het antwoordapparaat, audiodagboeken en monteerde alles met iMovie. In 20 jaar tijd heeft hij een spectaculair archief verzameld met meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Door zichzelf en zijn omgeving te filmen wilde hij ontsnappen uit de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk verhuisde hij naar New York en vond een thuis en rust bij zijn vriend David Sanin Paz. Wat begon als een experiment werd een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, misbruik, verwaarlozing en drugs. Een portret van zijn eigen familie.

In 1972 was de veelbesproken pornofilm "Deep Throat" een echt kassucces. De amper 1 uur durende film werd voor het eerst vertoond in een bioscoop in Manhattan en is sindsdien door miljoenen mensen bekeken. Deze documentaire onderzoekt de weerslag van die film op de samenleving en de cultuurshock die de film teweeg bracht.

In dit langverwachte vervolg op zijn baanbrekende ADVERTISING AND THE END OF THE WORLD onderzoekt mediawetenschapper Sut Jhally de verwoestende persoonlijke en ecologische gevolgen van reclame, commerciële cultuur en het ongebreidelde Amerikaanse consumentisme. Variërend van de opkomst van de moderne reclame-industrie in het begin van de 20e eeuw tot de grootschalige commercialisering van de huidige cultuur, identificeert Jhally één consistente boodschap die door alle reclame heen loopt: het idee dat bedrijfsmerken en consumptiegoederen de sleutels zijn tot menselijk geluk. . Vervolgens laat hij zien hoe dit krachtige verhaal, gesteund door miljarden dollars per jaar en gepropageerd door de beste creatieve geesten, ons blind heeft gemaakt voor de catastrofale kosten van de steeds sneller stijgende consumptiecijfers.